Radio BalkanFox

Kako danas živi Vera Čukić

Jedna od omiljenih glumica bivše Jugoslavije, Vera Čukić, važila je za najlepše TV lice. Poslednjih godina potpuno se povukla iz javnosti, a posle smrti muža promenila je život iz korena.

Njen suprug, poznati scenarista Gordan Mihić preminuo je 2019. godine, a zajedno su proveli 50 godina.

Vera Čukić
foto: Dragana Udovičić

Diva jugoslovenske kinematografije pred kamere je poslednji put stala 2011, a prošlog leta je u Jugoslovenskoj kinoteci primila Zlatni pečat za doprinos filmskoj umetnosti, za osamdeset uloga ostvarenih u filmovima, TV dramama i serijama.

Vera Čukić
foto: Jugoslovenska Kinoteka, Ustupljene fotografije

− Znam koliko bi se Gordan obradovao kada bi znao da sam dobila nagradu. On se više radovao mojim uspesima nego svojim. To mu je bilo važno, da sam ja srećna i zadovoljna – rekla je tom prilikom, ne krijući koliko joj nedostaje suprug koji je preminuo 2019. godine.

Posle Goranove smrti, Vera se povukla i iz grada i sada živi sa ćerkom Ivanom Mihić na selu.

– Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje pedeset godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više i ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala sam tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari – izjavila je Čukićeva za „Gloriu“.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:



02:12

GLUMICA SE POTPUNO IZBLAMIRALA PRED BRANKOM SOVRLIĆ, PA SE JAVNO IZVINILA: Pevačica je dobila blaži nervni slom kada me je čula


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE