Radio BalkanFox

FILM DANA „Drugarica Jovanka“ – Alo.rs

Drugarica Jovanka

Promo RTS

 

 

22.00 RTS1

Drugarica Jovanka

Prvi dokumentarni film o Jovanki Broz

Film je baziran na svedočenju ljudi koji su bili savremenici i akteri događaja u Užičkoj 15, gde je Jovanka Broz provela 35 godina zajedničkog života sa Titom. Dokumentarni film sniman je u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Priča sadrži i citate tada bitnih političara i dokumente iz ljubljanskog i beogradskog arhiva, koji do sada nisu prikazani javnosti u Srbiji. Dokumentarni film Drugarica Jovanka pokušava da donese odgovore na brojna pitanja i dileme koje i dan-danas prate Jovanku Broz: da li je ona bila više od obične supruge, koliko je znala i na šta je sve uticala, da li je žrtva ili krivac? Pozivajući se na odlomke iz mnogobrojnih knjiga, razne ispovesti, i na određene dokumente, film je, zapravo, pokušaj da se rasvetle odnosi u vrhu tadašnjeg sistema, koji su nedovoljno jasni čak i ljudima koji su bili deo tog sistema. Sa druge strane, to je prikaz jedne države i vremena o kome mlađi naraštaji ne znaju mnogo. Film o Jovanki Broz sniman je na autentičnim lokacijama i u objektima koje su koristili Brozovi. Osim ostrva Vanga na Brionima (omiljeno mesto Josipa Broza, koje je i dan-danas zatvoreno za posetioce), dramatizacije su snimane u Belom dvoru i Karađorđevu. Autorka filma je Slađana Zarić, reditelj Filip Čolović.

Pravedno ubistvo

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Pravedno ubistvo

Njujorški detektivi Tom Turk Kovan i Dejvid Ruster Fisk su pred krajem detektivske karijere i pitanje je vremena kada će otići u zasluženu penziju. Partneri su već trideset godina, pa su postali i najbolji prijatelji. Ali, kada dođe vreme da se povuku i iza sebe ostave lopove, ubice i sve ostalo što nosi posao detektiva, njih dvojica ne mogu to da urade. Pre nego što predaju značke, ostao je još jedan zločin koji bi trebalo rešiti – okrutno ubistvo zloglasnog makroa koje je, čini se, povezano s jednim njihovim starim, rešenim slučajem. Uloge: Al Paćino, Robert de Niro.

Bekstvo u zoru

Foto: IMDB

 

 

22.25 Prva

Bekstvo u zoru

Diter još od ranog detinjstva sanja o letenju, pa postaje vojni pilot. Ali dok se nalazi na prvoj tajnoj misiji na nebu iznad Laosa, njegov avion je pogođen i on se ubrzo nađe u džungli daleko od američke kontrole. Kada ga zarobe zloglasni Patet Lao vojnici, on shvata da se upravo našao u najtežoj situaciji u životu, ali odlučuje da ne poklekne. Uloge: Kristijan Bejl, Stiv Zan, Maršal Bel.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE