Radio BalkanFox

„NAJVIŠE SAM KAO OSOBA IZRASLA U PATNJAMA, ONE SU ME OPLEMENILE“ Nina Badrić otvorila dušu, pa progovorila o životu iza kulisa…

Pevačica Nina Badrić iste muke muči kao i „sav normalan svet“, kako kaže iza zatvorenih vrata skroz je druga osoba i ima nedaće sa kojima se sama bori.

Nina Badrić
foto: Andreja Damnjanović

Emotivna, svoja, a hrabra. Nina Badrić u životu je imala momente koji su je lomili, ali posle svakog “udarca” ustajala je, kako kaže, jača.

Prihvatanje svega što mi život donosi. Približilo mi je vrednost života i ono što ga čini takvim: vreme za sebe, dobri ljudi, sitne svakodnevne stvari koje sam počela da opažam i u njima da uživam. Oblikovalo me zahvalnošću – rekla je ona i otkrila koji su to ključni momenti ili iskustvo koje je duboko uticalo na njen rast i profesionalni put.

– Takvih je trenutaka bilo puno, u kojima izlazite ili kao pokojnik ili kao pobednik. Uvek me je vodila snažna intuicija jer sam po karakteru borac i nepopravljivi optimista. U svemu gledam bolju stranu i uvek imam puno vere za ljude. Najviše sam kao osoba izrasla u patnjama. One su me oplemenile. Kad čovek zagrli svoju bol, tada izraste puno plemenitiji nego što je to ikada dotad bio.

Otkrila je kakva je iza zatvorenih vrata, u svoja četri zida:

Davnih dana odvojila sam svoj privatni život od posla koji radim. Na sceni sve mora da izgleda radosno i lepršavo jer publici se nosi najbolji deo sebe. Iza zatvorenih vrata svoga doma ista sam kao i većina žena. Borim se sa životom sama sa sobom i imam nedoumice koje i mene muče. Moji prijatelji kažu da me najviše vole jer nisam “javna narikača” i u što manjoj meri lepe trenutke živim izvan očiju javnosti. Ja sam jednostavno takva osoba. Radost ću rado deliti sa svima, ali kad su u pitanju neke krucijalne stvari, stisnem zube i nosim ih u tišini. Ne volim da opterećujem nikoga. Pišem već neko vreme knjigu, valjda ću je jednom i završiti. Volela bih da moja publika zna kroz što sam prolazila i kakav je moj put.

Nina Badrić
foto: Andreja Damnjanović

Na pitanje kada se osvrne na svoju karijeru, da li je bilo slučajeva u kojima je smatrali da pol ima značajnu ulogu, pozitivnu ili negativnu, Nina odgovara:

– Ipak živimo još uvek u muškom svetu gde su pravila za žene drukčija u odnosu na muškarce. Trebalo mi je i snage i vremena da se izborim za to da me muški saradnici percipiraju kao osobu koja je talentovana i sposobna, te da skrenem njihov pogled s fizičkog na ličnost. Prošla su vremena, na sreću, kad je gotovo svaki poslovni sastanak ili snimanje završavalo pozivom na večeru ili dvosmislenim rečenicama. Živimo u vremenima konzumerizma i estetike i tu je žena postala objekat koji se konstantno komentariše. I čini mi se da je taj teror postao još jači. Ženi je danas “zabranjeno” starenje dok se muškarce glorifikuje sa svakom novom borom.

Ona dodaje da peva sa dušom, a da se u jednom razlikuje od onog što izvodi.

– Jedina razlika je u tome što sam privatno puno veselija osoba od pesama koje pišem i pevam- istakla je ona za hrvatsku “Ljepotu i Zdravlje” i dodala:

– Volela bih da ljudi u mojim pesmama pronađu snagu i nadu. Da se i nakon nekog vremena uspeju da se naježe. Muzika je golemi dar i treba joj pristupiti s poštovanjem. Htela bih da moja muzika miluje ljudska srca.

Na pitanje koji je savet, filozofija ili mantra vodila kroz privatne i profesionalne napore, Nina odgovara:

– Ako je ljubav kraljica, onda je bol njen presto.

Nina je otkrila koju bi promenu volela da vidi u društvu u nadolazećim godinama.

– Volela bih da se kolektivno osvestimo i shvatimo da puno toga možemo napraviti svojom promenom nabolje. I da iza sebe možemo ostaviti samo ljubav koju dajemo. Ništa se drugo neće pamtiti.

Kurir.rs/ Blic



02:40

GDE SU TI MANGUPI, DA IH NAPOKON SRETNEM? Nina Badrić oduševila koncertom u Srbiji POGLEDAJTE NJEN NOV FENOMENALAN STAJLING


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE