Radio BalkanFox

Espreso preporuka za film “Jelke čupave“ iz 2010. godine

NOVOGODIŠNJA BAJKA KOJA GARANTOVANO BUDI PRAZNIČNO RASPOLOŽENJE : Deda Mraz ipak postoji - potvrdio je i PREDSEDNIK

Film Jelke, Foto: printscreen/youtube/bazelevs

Ukoliko ste već počeli sa prazničnom euforijom, kićenjem jelke, planiranjem proslave dočeka, kupovinom poklona za bliske ljude, onda vam još preostaje da napravite listu šarmantih novogodišnjih filmova koje ćete gledati u slobodno vreme.

Za ovaj vikend u Espreso preporuci vam donosimo Jelke čupave, iliti Jelke (Yolki), koje će i one ravnodušne prema ovakvoj vrsti filmova, kao i samog koncepta praznične magije naterati da se bar na šar sati ušuškaju pod toplo ćebence i sa omiljenim grickalicama istope pred ovom zimskom poslasticom.

Nadamo se da će i oni užurbani i mrki, “odrasli“ i ozbiljni, bar na trenutak hteti da puste u sebe ono dečije i nevino radovanje omiljenom nam prazniku.
Jelke su film iz 2010, zapravo bar ovaj prvi deo na koji se i odnosi ovaj tekst, a nastavaka ima čak 9, poslednji je izašao ove godine. Kojim god redom ih gledali, bazični deo je potpuno isti.

Pogotovo što prati jedan fenomen odnosno teoriju o 6 stepeni razdvajanja, iliti poznanstava/rukovanja *slobodan prevod. Što će vam pored smeha i šarenolikih karaktera donosi i uvid o teoriji o kojoj su se vršili mnogi *uspešni eksperimenti, a tiču se nas i slveta kao “velikog sela“ i koliko smo svi ustvari povezani. Grupa ljudi čije se sudbine slučajno prepliću, se svake godine pred prazničnu groznicu dovedu u prilično uvrnute i avanturističke situacije. Kako je naš film ortodoks Ruski, protkan njihovim humorom kroz svih 11 vremenskih zona, što pravi savršen temelj za približavanje kako atmosfere u gradovima, tako i dah ruske kulture i odnosa među ljudima.

Yolki
Yolkifoto: Printscreen/youtube/ Bazelevs

Novogodišnju atmosferu nam donose Ivan Urgant, prelepa Alina Bulynko, kao i Dmitrij Medvedev, a ovu ekipu je okupio reditelj Timur Bekmambetov.
Priča će nas voditi uzduž i popreko po ovoj neverovatnoj državi, počevši od Kaljingrada koji poslednji proslavlja Novu godinu, fokusirajući se na lokalno sirotište tokom prazničnih dana. Kljava, devojčica iz sirotišta, predstavlja nam simpatičan i humorističan način zaštite sebe i svojih drugara od zadirkivanja ostel dece tvrdeći da je njen otac predsednik Rusije.

Koji god grad vas bude fascinirao, ne propustite da odgledate i ostale nastavke kako biste uživali u njegovim čarima prikazanih kroz posve ljudske priče sa kojima s mnogi mogu poistovetiti.
Naravno, samo potvrđivanje kako teorije tako i do verovanaj u ostvrivanje želje, kada je ona dobra, i kada je želimo drugima, vraća se nama u obliku i trenutku kada najviše treba, saopštiće nam bivši predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Trejler za film pogledajte ovde.

(Espreso/Tatjana Maksić)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE