Radio BalkanFox

Srbi su obožavali ovu glumicu, ali život je nije mazio

SRBI SU OBOŽAVALI OVU GLUMICU, ALI ŽIVOT JE NIJE MAZIO: Godinama se nije znalo ko je otac njene ćerke, a jedan gubitak je progonio

Foto: Printscreen/Instagram

Meksička glumica i plesačica Edit Gonzales Fuentes rođena je 10. decembra 1964. godine.

Još kao dete je učestvovala u brojnim školskim predstavama, a onda je sasvim slučajno ušetala u svet filma. Naime, ona je sa majkom bila u jednom tržnom centru kada ih je sreo čovek koji je radio za čuvenu produkcijsku kuću Televisa.

On je rekao da im je hitno potrebna devojčica plave kose i plavih očiju, a njena majka je prihvatila ponudu, te je Edit ubrzo postala dete-glumica.

Školovala se u Njujorku, Parizu i Londonu, a u Americi je učila od čuvenog Lija Strazberga. Pored glume, studirala je i engleski jezik i istoriju umetnosti, i to na Sorboni, a tokom kraćeg boravka u Velikoj Britaniji, izučavala je i džez.

Edit Gonzales
foto: Printskrin

Prvu glavnu ulogu dobija početkom osamdesetih u seriji „Bianca Vidal“. Nakon toga, uloge su nastavile da se nižu, a status zvezde donela joj je uloga u seriji „Divlje srce“ iz 1993. godine.

Naša publika imala je priliku da je gleda u ostvarenjima kao što su „I bogati plaču“, „Divlja ruža“, „Esperansa“, „Salome“, „Srce u plamenu“, „Beštije“, „Donja Barbara“ i drugim.

Brzo je postala jedna od najtraženijih meksičkih glumica, a jednako dobro tumačila je i uloge negativki i dobrica. Ipak, pažljivo je birala koje će uloge prihvatiti, a za snimanje intimnih scena redovno je tražila dublerke.

O svom privatnom životu nikada nije volela mnogo da govori u javnosti, a retko je govorila i o svojim ljubavnim vezama. Tako su se svi iznenadili kada je 2004. godine saopštila da je u drugom stanju i da će biti samohrana majka. U avgustu te godine rodila je ćerkicu Konstancu, a četiri godine kasnije saznalo se da je devojčicin otac meksički političar Santjago Kril.

Jednom prilikom otkrila je i da je svojevremeno imala pobačaj, te da je to „rana koja nikada neće zaceliti“.

Ipak, sreću je pronašla kraj ekonomiste Lorenca Laze za kog se 2010. godine i udala. I mada je delovalo da je konačno srećna i na privatnom i na poslovnom planu, 2016. godine stigla je loša vest – glumici je dijagnostikovan karcinom jajnika, i to u četvrtoj fazi.

O svojoj borbi otvoreno je govorila, ali je bitku, nažalost, izgubila 13. juna 2019. u 55. godini života. Sahranjena je pored svog oca u Naukalpanu de Huarezu, mestašcetu u blizini Meksiko Sitija. Od nje su se, osim porodice, oprostile brojne kolege, prijatelji i obožavaoci.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:



03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE