Radio BalkanFox

Srpski domaćin u nošnji ide po titulu: Strahinja (18) sa Kosmeta predstavlja Srbiju u Africi u trci za mistera turizma i kulture sveta


Strahinja Ivković, 18-godišnji momak iz Vrnjačke banje, rodom sa Kosova i Metohije, predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju za mistera turizma i kulture sveta u Liberiji.

Među više od 75 takmičara iz celog sveta, Strahinja kaže da želi da na najbolji način predstavi sebe i svoju zemlju. Do 15. godine je živeo na Kosovu, u Zubinom Potoku.

 

 

„Posle sam došao u Vrnjačku banju, kako bih završio školu. Ovo je moja dedovina. Tu volim da dođem povremeno, da obiđem da održavam ovu kuću. Bio sam mnogo vezan za dedu i to je njegova uspomena koju je ostavio meni. Odlučio sam da ovo sačuvam i održavam. Kako je on radio, i ja radim isto tako“, priča Strahinja za Exploziv TV Prve.

U Vrnjačkoj banji je završio Ugostiteljsko-turističku školu i za sebe kaže da je dobar domaćin, a nada se, uskoro i budući mister turizma i kulture sveta.

Prijavio se na onlajn takmičenje „Kidsfashion week“, čiji ga je bord direktora izabrao da predstavlja Srbiju. Ovo je prvi put da Srbija učestuvje na ovom takmičenju, a Strahinja će se predstaviti i u srpskoj narodnoj nošnji.

Izbor za mis i mistera turizma i kulture sveta za 2023 godinu održava se od 5. do 16. decembra u Monroviji, glavnom gradu Liberije, prenosi Kurir. 

BONUS VIDEO

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE