Radio BalkanFox

Naš pevač rođen sa paralizom šaka

Pevač narodne muzike Milanče Radosavljević svojevremeno je otkrio da je rođen sa jednim deformitetom – paralizom šaka. Iako se pored pevanja bavi i sviranjem harmonike, zbog ove vrste paralize malo je falilo da ne svira muzičke instrumente jer profesor nije želeo da ga primi u muzičku školu. 

Za razliku od nekih njegovih kolega koji rasipaju novcem, Milanče je sve ulagao u kuću.

– Sve što sam zarađivao uložio sam u kuću, jedna svirka – kupim prozor, od druge kupim vrata i sve tako u krug dok se žena i ja nismo skućili. Imanje nikad nisam zapostavio, znao sam nekad da u četiri ujutru dođem sa svirke, a ustanem u šest sati, sa radnicima oberem kukuruz. Sad držim oko 40 ovaca i ovnove za priplod. Sa svojih desest prstiju napravio sam spravu za razbacivanje đubreta, kao i grtalicu za sneg koja se prikači za traktor i od tih mašina jedino nemam kombajn – rekao je on svojevremeno.

Youtube screenshot TV Kopernikus, „Prva noć sa dr Sandrom“

 

Zanimljivo je da postoje brojne legende o njemu, ali je najbizarnija ta da je navodno umro, kao i da su ga zakopali sa harmonikom, a kada su lopovi došli po harmoniku Milanče je zasvirao i tako ih rasterao.

– Svašta sam čuo o sebi, ali postoji najveća laž, urbana legenda na koju nikako ne mogu da stavim tačku. Kažu da me je udario grom, da su me sahranili i to sa harmonikom koju su lopovi odmah nakon toga pošli da ukradu. Kada je, kao, grob otkopan, ja sam bio živ – rekao je pevač, prenosi Blic. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE