Radio BalkanFox

Novogodišnja magija u dvorcu Dragane Mirković

Dragana Mirković

Foto: Filip Plavčić, Printskin: Instagram/marko.vnm/dragana_mirkovic

Folk zvezda Dragana Mirković sa svojim mužem Tonijem i decom, Manuelom i Markom živi u dvorcu Ebenfurt koji se nalazi nadomak Beča.

Kako praznična euforija uveliko traje, pevačica je bila vredna, te je u svom porodičnom domu okitila veliku raskošnu jelku prepunu ukrasa u crvenoj i beloj boji, kugli različitih oblika i veličina, Deda Mrazova, ali i svetlucavih lampioni koji su upotpunili tu magiju. Sin Marko nije mogao da odoli prizoru, te je uslikao jelku i postavio na svoju društvenu mrežu Instagram.

Dok je Dragana na pomenutoj mreži istakla spoljašnji deo, pa su na kapiji velelepnog dvorca okačili veliki jednostavan venac sa crvenom mašnom za Božić.

Podsetimo, Dragana i njen suprug Toni već godinama unazad ulažu u renoviranje zamka Ebenfurt. Ono što je manje poznato je da je u njemu nekada živela Marija Terezija – ona je krajem 17. veka često boravila ovde.

Prema sopstvenom priznanju, pevačicina omiljena prostorija je ona koja je u potpunosti posvećena nagradama za njena brojna muzička dostignuća.

Za dvorac je svojevremeno Dragana rekla da ne zna koliko tačno soba u njemu ima. Njen plan je da se prvi sprat pretvori u muzej i otvori, kao poseban kutak stare kulture i umetnosti, za posetu – pre svega, školske dece.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE