Radio BalkanFox

MRAVI JE SPASILI SIGURNE SMRTI Pala sa visine od 4.500 metara, i onda se desilo čudo


Da neko može da preživi pad sa 4 ipo kilometra ni u kom slučaju nije moguće, ali ipak…

Žena po imenu Džoan Marej je uspela uprkos zakonima fizike. Nakon što padobran nije uspeo da se otvori prilikom skoka iz aviona, udarila je u zemlju brzinom od 130 kilometara na sat, ostala svesna i preživela nesreću. Zauvek će dugovati svoj život gomili vatrenih mrava preko čije je humke tada pala.

Za Džoan Marej iz Amerike, majku blizanaca, sve je izgledalo normalno 25. januara 1999. kad se ukrcala u avion i spremala se za skok padobranom. Tada je imala 35 godina. Međutim, ono što je ovog puta bilo drugačije je nova oprema koju je Džoan želela da isproba. Sve je bilo spremno. Barem je tako mislila. Nakon što je skočila, Džoan Marej je povukla konopac da oslobodi glavni padobran. Međutim, za razliku od prethodnih skokova, ništa se nije dogodilo. Nastavila je da pada i stvari su počeli da izmiču kontroli. Srećom, prekinula je svoj glavni padobran, ostala mirna i povukla gajtan za rezervni padobran.

Iako se otvorio, usled velike brzine kojom je padala i vrtela se, padobran se zapleo i ništa nije moglo da je spase od snažnog udara o tlo koji bi za većinu bio koban.

Ono što je usledila može se nazvati samo čudom. Brzinom od skoro 130 kilometara na sat, Džoan je upala u gomilu ljutih vatrenih mrava. Bila je pri svesti nakon udara, ali bez daha i nije mogla da se pomeri. Osetila je snažno peckanje u leđima koje je pratilo veliki broj uboda. Svaki je bio bolniji od prethodnog. Bili su mravi, ljuti što je pala na njihovu teritoriju.

Ubodi koji su bili otrovni, izazvali su ogroman nalet adrenalina u njenom telu i omogućili njenom srcu da nastavi da kuca. To ju je održalo u životu sve dok nije stigla hitna pomoć i odvezla je u bolnicu. Džoan je polomila kosti na desnoj strani tela i izgubila nekoliko zuba. Lekari su je stavili u komu i uradili 20 rekonstruktivnih operacija, kao i 17 transfuzija krvi.

Operacije su uključivale umetanje metalne šipke u njenu desnu nogu, kao i metalnih delova u karlicu. Ona je zadobila manji prelom butne kosti, ali srećom nije imala značajnije povrede organa u trbušnoj duplji i glave. Džoan Marej je bila u komi dve nedelje, a po izlasku iz kome je počela fizikalnu terapiju i trčala na kratke staze. Međutim, ona je to činila umereno. 

Dve godine nakon što je preživela nesreću, Džoan se vratila. Skočila je 37. put da pobedi svoj strah. Ovog puta, na sreću, sve je bilo u najboljem redu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE