Radio BalkanFox

SAMO DA NE KISNE Iz aviona se vidi da je ova kuća na Balkanu, evo kako izgleda spolja, a kako iz iznutra, a u dvorištu tona cementa pod najlonom


Kuće od crvene cigle, bez fasade nisu nimalo redak prizor u Srbiji i regionu. Ljudi često ostanu bez novca kada dođe na red uređenje eksterijera, ali zato uređenje soba ne može da trpi.

Zbog toga i mnoge kuće na Balkanu izgledaju upravo ovako kako je opisano na popularnoj Fejsbuk stranici Squatting Slavs in Tracksuits.

„Uvek postoji nedovršena soba/prednji plan i oni se pravdaju govoreći „jednog dana će naš sin to završiti“; kaže jedan od brojnih komentara na neobičan prizor ili veći nas poznat. Na kritike ovaj korisnik Fejsbuka je imao spreman odgovor: „Pa, mi živimo u našim kućama, a ne napolju. Napolju, idemo na neka lepa mesta“. „Mora biti 3 sprata. Po 1 za svakog sina, kćeri nisu dobrodošle“.

Oni koji ne poznaju naš mentalitet očigledno su pogrešno shvatili kako to kod nas funkcioniše;  „Naravno! Mora ispuniti uslov „nedovršenog“ izgleda da bi se izbegle dozvole i oporezivanje“.

„Desno je tipičan hladan bezdušni neljudski savremeni američki izgled“.

„Mama bi i dalje vikala na mene govoreći da je kuća prljava i da moram da počistim“

„Uvek sam se pitao… toliko uštediš na porezu na imovinu/kuću da je vredno da nemaš izolaciju na kući“?




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE