Radio BalkanFox

Šok u bolnici! Devojka godinama nije pila vodu, a onda je završila na operacionom stolu – nisu mogli da veruju šta su izvadili (FOTO)

Nakon 2 sata koliko je trajala operacija, izvadili su joj čak 300 kamenja iz bubrega.

Opšte je poznato da je voda veoma važna za organizam, ali mnogi njenu bitnost ne shvataju mnogo ozbiljno. Iako stručnjaci ističu da je potreban dnevni unos od oko  2,5 l tečnosti za žene i oko 3,5 l za muškarce, ovo se često ne poštuje. 

Koliko izbegavanje vode može biti opasno, iskusila je i jedna devojka sa Tajvana, koja je završila na dvočasovnoj operaciji.

Lekari su morali da joj uklone više od 300 bubrežnih kamenaca.

Ona ima samo 20 godina, a patila je od hronične dehidracije zbog konzumacije zaslađenih pića. Pila je samo sokove umesto vode, a u bolnicu „Chi Mei“ je primljena u decembru 2023. zbog groznice i jakog bola u donjem delu leđa. Ultrazvuk je otkrio stotine bubrežnih kamenaca u njenom natečenom desnom bubregu, veličine od pet milimetra do dva centimetra.

 

 

Priznala je da je godinama izbegavala vodu, kao i da je unosila samo sokove ili alkohol. Lekari su je operisali dva sata i izvadili oko 300 bubrežnih kamenaca.

– Unos vode ključan je za razređivanje minerala u urinu. Ako telu nedostaje vode, minerali u mokraći mogu se lako koncentrisati, povećavajući rizik od stvaranja kamenca – objasnio je dr Lim, hirurg koji je izvodio zahvat.

Prema njegovim rečima, većina populacije ima bubrežne kamence u nekoj fazi života, pri čemu muškarci imaju tri puta veću verovatnoću razvoja bubrežnih kamenaca nego žene. Obično se razvijaju kod osoba od 50 do 60 godina starosti. Bubrežni kamenci ne moraju uvek da se odraze simptomima. Ako je kamenac sitan, može urinom proći kroz urinarni sistem, a da ga ni ne osetite.



Samo je želela da se uda u beloj venčanici! Najradosniji dan se ovoj mladi pretvorio u pakao, svekrva joj uništila sve snove

Zanimljivosti

Anonimni muškarac (32) razbesneo je čitav svet kada je zabranio svojoj verenici (23) da na venčanju nosi belu haljinu jer nije nevina.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE