Radio BalkanFox

Pazite kako prelazite sa posne na mrsnu hranu: Dr Nada Macura otkriva šta treba jesti za i posle Božića, da ne bi napravili štetu organizmu


Božićni post koji traje 40 dana, počevši od 28. novembra, završava se 7. januara, tačnije pravoslavnim Božićem. Osim uzdržavanja od mrsne hrane, veliki Božićni post podrazumeva i duhovono pročišćenje, uzdržavanje i od loših misli i dela. S toga je podvig posta kako telesni, tako i duhovni.

Nakon završetka posta, dočekuje nas bogata božićna trpeza, mrsna hrana, pečenje, dosta masnoće i kalorija.

Postavlja se pitanje kako taj prelazak u ishrani utiče na organizam?

Dr Nada Macura, kardiolog u penziji, gostovala je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je pokušala da odgovori na ovo pitanje. Ona se na početku osvrnula na duhovnost, koja ima važan udeo u postu, a zatim je objasnila kako treba da izgleda prelazak sa posne na mrsnu hranu.

„Polagano u svakom slučaju ne odjednom. Treba preći na neku laganu ishranu. Dan posle pričešća, treba se polako vraćati. Nakon božićne trpeze treba preći na neku laganu piletinu i bela mesa. Božićna trpeza ne mora da bude prebogata. Ono što je osnovno u verovanju je da čovek mora da bude skroman i ta skromnost treba da nas odlikuje“, zaključila je ona za kraj.



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE