Radio BalkanFox

FILM DANA „Montevideo, bog te video!“

06.01. u 23.55h RTS1

07.01. u 09.20h RTS2

Božićne liturgije iz Hrama Setog Save i Saborne crkve u Sremskim Karlovcima

Povodom Božića, najvećeg hrišćanskog praznika, Radio-televizija Srbije prenosiće ponoćnu liturgiju na Badnje veče iz Hrama Svetog Save u Beogradu, a Božićnu liturgiju iz Saborne crkve u Sremskim Karlovcima. Ponoćnu liturgiju na Badnje veče, koja počinje u ponoć na našem prvom programu služiće vladika Stefan, episkop remezijanski uz sasluženje beogradsko karlovačkog sveštenstva. Hram Svetog Save jedan je od tri najveća u pravoslavnom svetu. Može da primi oko 10 hiljada vernika. Božićnu liturgiju Radio televizija Srbije ove godine prenosi iz Saborne crkve u Sremskim Karlovcima, smeštene uz nekadašnje sedište Srpske patrijaršije, danas Sremske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Saborna crkva u Sremskim Karlovcima je središnja crkva eparhije.i Spomenik kulture od izuzetnog značaja čija je gradnja počela još 1758.godine. Božićnu svetu arhijerejsku liturgiju 7. januara služiće vladika sremski Vasilije Prenos božićne liturgije počinje u devet časova i dvadeset minuta, a emituje se na našem drugom programu. Stručni konsultanti prenosa biće profesori Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta dr Rastko Jović i dr Srboljub Ubiparipović. Komentator prenosa: Biljana Radulović Odgovorni urednik prenosa: Vesna Sladojević.

 

Montevideo, bog te video!

Promo RTS

 

 

21.05 RTS1

Montevideo, bog te video!

Radnja filma se dešava pre istorijskog uspeha reprezentacije Jugoslavije u Montevideu 1930. godine na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu i njenog učešća u polufinalu, i prati ličnosti mladih fudbalera. Vreme radnje je u rasponu od kraja 1929. godine do početka septembra 1930. godine, kada se fudbaleri, veliki nacionalni heroji, kroz priču o tadašnjim kulturnim i društvenim događajima, najpre u Beogradu, bore sa dramskom svakodnevicom siromašnih, ali najpre neiskvarenih fudbalera sa jedne strane, odnosno beogradske i uopšte jugoslovenske buržoazije sa druge. Radnja prati njihove živote, lične probleme, koliziju koju pravi želja za sportskim dokazivanjem naspram ustaljenog gradskog života, običaja i potrebe za poslom i preživljavanjem koje postavljaju Beograd i Jugoslavija u vreme između dva svetska rata. Osim kroz glavne protogoniste, gradski kulturno socijalni život Beograda je predstavljen i kroz mnogo sporednih likova koji pripadaju različitim klasama društva, kroz njihova razmišljanja, postavljanje prema životu i sitnim radostima.. Uloge: Miloš Biković, Petar Strugar, Nebojša Ilić, Viktor Savić.

Zona Zamfirova

Promo RTS

 

 

16.55 RTS1

Zona Zamfirova

Film reditelja Zdravka Šotre snimljen je prema istoimenom delu Stevana Sremca. To je ljubavna priča o mladiću i devojci iz različitih socioloških slojeva, smeštena u ambijent starog Niša, s kraja 19 veka. Mane je kujundžija, a Zona ćerka iz bogate porodice. Kroz priču o njihovoj ljubavi, veštim zapletima oslikan je neponovljivi južnjački temperament i skladno oživljena atmosfera davno prohujalih vremena, čiji se tragovi osećaju i danas. Uloge: Vojin Ćetković, Katarina Radivojević, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko, Svetlana Bojković, Dragan Nikolić…

Lav

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Lav

Neverovatna priča o petogodišnjem indijskom dečaku koji je slučajno zaspao u vozu dok je čekao svog 14-godišnjeg brata u indijskom gradu Berhanpuru. Nažalost, probudio se sam i na nepoznatom mestu, 1.500 kilometara dalje od svog doma, u Kalkuti. Prolazeći kroz razne probleme, konačno ga usvaja australijska porodica. Dvadeset pet godina kasnije, vođen željom za pronalaskom svoje izgubljene porodice, Lav kreće u potragu za njima. Uloge: Dev Patel, Nikol Kidman, Runi Mara.

Priča o vitezu

Foto: IMDB

 

 

22.00 Superstar

Priča o vitezu

Nakon smrti gospodara, mladi sluga Viliam prepušten je sam sebi i osim viteškog oklopa, nema nikakvu imovinu. Otkrivši da je izuzetno spretan sa oružjem, a naročito rečit sa damama, Viliam kreće na put u društvu ekscentričnih saputnika. Služeći se pseudonimom Ulrih von Lihtenštajn, Viliam žari i pali po turnirima širom Francuske, sve dok ne upozna lepu Žaklin. No tu je i okrutni protivnik, grof Ademar… Uloge tumače: Hit Ledžer, Šenin Sosamon, Pol Betani, Rufus Sjuel.

Montevideo, bog te video!

Promo

 

 

15.55 UNA TV

Specijalno božićno izdanje emisije „Una, due, tre“

Božićni praznici su vreme za porodicu. U skladu sa tim u subotu, na Badnji dan, Anja Mit će u emisiji „Una, due, tre” ugostiti Martinu Vrbos sa mališanima i porodicu Rađen – Nikolu, Milicu i Alekseja. U „Mezetingu” su voditeljke „Popodneva“ Ana Šupić i Marijana Tabaković, a očekujte i da se u ovom prazničnom izdanju rubrike zapeva.Na Božić u studio UNA televizije dolazi glumac Slobodan Ćustić zajedno sa decom, a Leontina je sa sobom povela hor Čarolija. Kako će i ovog vikenda druženje biti sa mnogo muzike, uživaćemo u glasu Nikoline Kovač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE