Radio BalkanFox

Muči vas dugotrajan kašalj: Nutricionistkinja Ana savetuje kako na prirodan način ublažite tegobe


Pre nekoliko dana proglašena je epidemija velikog kašlja u Beogradu gde je i zabeležen najveći broj zaraženih pacijenta. Od malog kašljucanja, može da dođe do neprekidnog kašlja koji traje i do 100 dana.

Pored obeveznog odlaska kod lekara i adekvatne terapije, postoje i prirodni preparati koji mogu da ublaže uporan, dugotrajni kašalj i to onaj sa sekretom. Nutricionistkinja Ana Todorović gostujući na Prva TV otrkrila je odličan recept i za sve pušače i ljude koji imaju bol u grlu. U pitanju je lovorov list.

„Ovo svaka domaćica ima kod kuće. Malo izmrvite lovorovo lišće, stavite u šoljicu (oko dva lista lovora), prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji 20 minuta. Osim što pomaže kod kašlja, ovaj čaj pomaže i u izbacivanju suvišne tečnosti iz tela, a takođe je pogodan i za decu“, rekla je nutricionistkinja, a potom dala još jedan sjajan recept.

„Ukoliko pak nemate sluzi u bronhijama, već je kašalj suv i nadražajan, ili ste prehlađeni, uzmite jednu pomorandžu, izdubite je i u nju stavite kafenu kašičicu soli, dodajte malo kurkume, i bilo bi dobro da je takvu zagrejete, recimo na plotni. Na kraju svemu tome dodajte malo meda, zagrejte još malo, dva, tri minuta. Ovakva tečnost će pomoći da bol u grlu prođe što pre“, rekla je Todorović.

Takođe je posavetovala sve koji su prehlađeni da konzumiraju što više citrusnog voća, kao i da ispiraju grlo čajem od žalfije, kao i da ove metode ponove tokom dva, tri dana.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE