Radio BalkanFox

Upozorenje stručnjaka: Nošenje vunene kape može oštetiti kosu


Jedan od najpopularnijih materijala za zagrevanje u hladnim danima je vuna, a održavanje topline svih delova tela, uključujući i glavu, često podrazumeva nošenje šešira. Međutim, treba voditi računa o vrsti materijala za pokrivanje kako biste izbegli oštećenje kose. Izvršni direktor Este Medical Group, stručnjak za kožu i kosu Sem Clinkir upozorava na potencijalne negativne efekte nošenja vunene kape tokom hladnog vremena. Iako vuna može da održi glavu toplom, može izazvati gubitak kose.

Clinkir objašnjava: „Vuna je popularan izbor za zimsku odeću zbog svoje odlične sposobnosti zadržavanja toplote i prozračnosti koja sprečava pregrevanje.

Međutim, zima je razdoblje kada je kosa posebno osetljiva na oštećenja, a odabir pogrešnog materijala za tople kape može biti štetan.“

„Hladan vazduh može osušiti prirodnu vlagu kose, čineći je suvom i lomljivom, sklonom pucanju vrhova i lomljenju.

Nošenje vunene kape može dodatno pogoršati ovo stanje, jer vuna i druge suve tkanine mogu privući vlagu i prirodna ulja iz kose i vlasišta“, upozorava Clinkir. Važno je naglasiti da je vlaga ključna za održavanje zdrave kose, jer pomaže u zaštiti od spoljašnjih faktora, uključujući vremenske uslove. Telo održava nivo vlage u kosi preko masne supstance poznate kao sebum, koja se može isušiti nošenjem vunene kape, piše Net.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE