Radio BalkanFox

Alen Selimi prodavao ruže na ulici pre uloge Džeja

Film „Nedelja“ koji govori o životu Džeja Ramadanovskog uskoro će ugledati svetlost dana. Nakon premijerne projekcije za predstavnike medija, okupljeni su razgovarali sa autorima među kojima je bila i ekipa portala 24sedam. 

Oni su nam otkrili kako su se odlučili da malog Džeja Ramadanovskog igra Alen Selimi, kome je ovo prvo glumačko iskustvo. 

24sedam/Katarina Mihajlović

 

– Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kastig, tamo otpevao pesmu „Nedelja“ i uloga je bila njegova – rekao je producent filma Vladan Anđelković, pa dodao: 

– Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro – kazao je reditelj.

24sedam/Katarina Mihajlović

Husa Alijević

S druge strane, Džeja onakvog kakvog ga publika pamti igraće Husein Alijević, poznatiji kao Husa iz grupe „Beat Street“. 

– Četiri meseca tražili smo ko će da igra Džeja, a onda je neko predložio Husu. Bio sam veoma upoznat s njegovom muzikom. Kad se pojavio na kastingu, shvatili smo da ga je poznavao, bio je na Sajmu njegov igrač, a i da dolaze iz istog sveta. Znali smo da on treba da bude veliki Džej. Doneo je jednu autentiku. Film „Nedelja“ nije priča samo o muzici već i o dva brata Isu Leru Džambi i Džeju… Iso je bio kralj Dorćola i hteo je da postane kao njegov brat.

24sedam/Katarina Mihajlović

Milica Janevski

U filmu će se pojaviti i lik pokojne Marine Tucaković koja je zaslužna za Džejevu karijeru, a tumačiće je Milica Janevski. 

– Uplašila sam se tog zadatka. Mislila sam da nisam kadra da to radim. Kad sam dobila ulogu, tek sam se prepala. Marina je bila specifična kao pojava i karakter. Pokušala sam da nađem pravu meru tog karaktera da bude istinito i verodostojno – priznala je glumica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE