Radio BalkanFox

Borio se do poslednjeg daha (FOTO)

Danas je stigla tužna vest iz Zagrebačkog kazališta lutaka da je hrvatski glumac Branko Smiljanić preminuo nakon duge i teške bolesti. Ova vest je potvrđena iz njegovog matičnog pozorišta, a Petra Mrduljaš iz Odnosa s javnošću izjavila je za tamošnje medije da je glumac bio aktivan u pozorištu do svog poslednjeg dana.

Preminuo je nakon duge i teške bolesti. U pozorištu je bio aktivan do svog poslednjeg dana – izjavila je Mrduljaš, prenosi hrvatski portal 24sata.

Na društvenim mrežama glumcu se opraštaju brojne kolege, što svedoči o njegovom velikom uticaju i prisustvu u svetu glume. Smiljanić je ostavio neizbrisiv trag u pozorištu, a njegov odlazak ostavlja prazninu koju će teško popuniti.

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/branko.smiljanic

Preminuo glumac Branko Smiljanić

Branko Smiljanić bio je poznat po svojoj strasti prema glumi i predanom radu. Njegovo ime je bilo sinonim za talent i posvećenost, a njegova uloga u pozorištu bila je od neprocenjive važnosti. Smiljanić je ostavio neizbrisiv pečat na svetu glume, a njegovo delo će zauvek ostati deo kulturne baštine Hrvatske.

Njegov doprinos pozorištu ostaje kao nasleđe koje će inspirisati buduće generacije glumaca. Smiljanić je ostvario značajne uloge i bio prepoznatljiv po svojoj autentičnosti na sceni. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za hrvatsku umetničku scenu, ali će njegovo nasleđe živeti kroz dela koja je ostavio za sobom.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE