Radio BalkanFox

Sloba Radanović slomljen zbog smrti Dejana Milojevića: „Ne mogu da verujem…“


 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

D. J.

D. J.


 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sloba je podelio Dejanovu fotografiju

Sloba Radanović

Printskrin: Telegraf TV

Pevač Sloba Radanović oprostio se javno od Dejana Milojevića.

Sloba je podelio Dejanovu fotografiju, a potom napisao:

– Ne mogu da verujem… Počivaj u miru, legendo naša.

Dejan Milojević

Foto: instagram.com/slobaradanovic

Milojević je inače ostavio u srpskoj košarci trag, što kao igrač, tako i kao trener.

U igračkoj karijeri nosio je dres Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Valensije, Galatasaraja, a največi trag ostavio je kao košarkaš Partizana. Upravo u dresu crno-belih, tri puta je bio proglašavan za MVP-ja ABA lige, dok je u dva navrata, 2005. i 2006. godine bio i najbolji strelac „jadranske“ lige.

Takođe, u tri navrata uspeo je da osvoji i nekadašnju „YUBA“ ligu, 2001. godine u dresu Budućnosti, i dva puta, 2005. i 2006. godine sa Partizanom. Uz to, 2001. godine osvojio je i jugoslovenski Kup 2001. godine.

Sa velikim uspehom nosio je i dres reprezentacije, sa kojom je prvo osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1998. godine za igrače do 22 godine, a potom i još jedno zlato u seniorskoj konkurenciji na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj.

Kao trener, neizbrisiv trag ostavio je na klupi Mege, koju je sa velikim uspehom vodio punih osam godina, nakon čega je imao kratku epizodu u Budućnosti.

Vrhunac trenerske karijere doživeo je 2021. godine, kada je postao deo stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gde je radio do danas.

U trenerskoj karijeri, na čelu Budućnosti osvojio je titulu šampiona i Kup Crne Gore, dok je na klupi Mege, 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.

 

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE