Radio BalkanFox

„Uzeli su joj novac i ostavili je da umre“: Srpski lekari pokušali da spasu devojku nakon operacije u Turskoj


Majka mlade žene koja je umrla od neuspešne operacije mršavljenja osudila je kliniku za estetsku hirurgiju jer joj je „uzela novac i ostavila je da umre“.

Naime, Morgan Ribeiro je odletela u Tursku da se podvrgne operaciji želuca nakon što je godinama trpela maltretiranje zbog svoje težine. Ali 20-godišnjakinja iz južnog Londona umrla je od komplikacija u srpskoj bolnici nakon što je na povratnom letu za Britaniju morala da prinudno sleti u Beograd kada joj je pozlilo. Njena ožalošćena majka Erin Gibson osudila je kliniku za estetsku hirurgiju jer je pustila ćerku iz bolnice u Istanbulu nakon samo tri dana nakon neuspele operacije i dok je bolovala od infekcije. Gospođa Gibson je rekla za MailOnline.

Bila je prelepa devojka, i iznutra i spolja

 

„Ćerkaje zakazala ovu operaciju bez mog znanja. Nikada je ne bih pustila da to uradi da sam znala. Platila 2.500 funti kompaniji u Švajcarskoj, ali je operacija obavljena u Turskoj. Ali oni su napravili grešku. Nakon što je avion prinudno sleteo u Srbiju, tamošnji lekari su ustanovili da su joj probušili tanko crevo. Hirurg nije trebao biti ni blizu tankog creva. I dobila je infekciju od operacije. Nije bilo šanse da Morgan bude otpuštena iz bolnice nakon samo tri dana nakon tako komplikovane procedure. Uzeli su joj novac i ostavili je da umre. Ove ljude treba zaustaviti. Njih zanima samo da našim mladima prodaju san. Ali čemu služi? Da se ​​prilagodi društvu koje propagija idealne proporcije tela, dok su ljudi koji se ne uklapaju u njihove gabarite izloženi pogrdama, omalovažavanju „.

Gospođa Gibson, majka petoro dece, ispričala je kako se otuđila od svoje ćerke šest meseci pre operacije početkom januara ove godine. Rekla je: „Ja sam tvrdoglava, kao i Morgan. Bile smo otuđene poslednjih šest meseci, i u to vreme je ona istraživala ovu operaciju gubitka težine“.

 

„Bila je zainteresovana za povoljnu cenu. Klinika samo ističe uspehe, a ne neuspehe. Da sam znala, pokazala bih joj rizike. Saznala sam da je na operaciji tek onog dana kada je uzletela i tada je bilo prekasno.“

Ona je dodala: „Srpski lekari i autoriteti su bili sjajni. Rekli su mi da je ovo treći put da je avion sa britanskom pacijentkinjom sa estetske hirurgije morao da prinudno sleti u Beograd zbog medicinskih komplikacija.

Srpsko tužilaštvo i britanske vlasti pokrenule su istragu o Morganovoj smrti.

‘Nadam se da se to neće desiti ćerki druge žene’

Tokom operacije, hirurzi su uklonili preko 10 cm Morganinog tankog creva, ali je Morgan tragično doživela srčani udar 9. januara i stavljena je u indukovanu komu – umrla je četiri dana kasnije u bolnici u Beogradu.

 

Njena sestra, 26-godišnja Kejli Ribeiro, preklinjala ju je da ne prolazi kroz operaciju koja nosi niz komplikovanih zdravstvenih rizika. Pre postupka, Morgan je imao virtuelne konsultacije sa turskom kompanijom u septembru 2023. pre nego što je rezervisala operaciju u januaru. Njen dečko Džejms tvrdi da bolničko osoblje i prevodioci koji su razgovarali sa njom nisu pominjali opasnosti povezane sa operacijom pre nego što je Morgan otišao pod nož.

Organizacija koja je povezala Morgana sa turskim hirurgom negirala je bilo kakvu odgovornost

Nakon njene operacije na njihovom letu Vizz Air-a kući, on se prisetio da je Morgan imala visoku temperaturu i da je imala jake  bolove“.

Objasnio je: „Stjuardesa joj je dala leda i vode i teško je disala pa su je odveli u prednji deo aviona gde je bilo više mesta, pokušali su da joj daju masku za kiseonik. ‘Mogao sam reći da nešto ozbiljno nije u redu.’ Portparol Vizz Air-a je rekao: „Možemo da potvrdimo da smo tokom leta iz Istanbula za London Getvik prinudno sleteli u Beogradu zbog putnika kome je potrebna medicinska pomoć.

 

„Zdravlje i bezbednost naših putnika i posade su naš glavni prioritet, a u ovom slučaju putnik je iskrcan iz aviona kako bi zatražio hitnu medicinsku pomoć. „Neverovatno smo tužni što čujemo da je putnik preminuo nakon lečenja i naše misli su u ovom trenutku sa njihovom porodicom.“ Portparol britanske vlade je rekao: „Podržavamo porodicu Britanke koja je umrla u Beogradu i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima.

„Pozivamo sve koji razmišljaju o medicinskoj proceduri u inostranstvu da pregledaju naše savete o putovanju i relevantne smernice NHS-a i drugih profesionalnih tela.“

Morganina tragična smrt dogodila se nekoliko dana nakon što je 26-godišnja majka troje dece umrla posle operacije podizanja zadnjice u Turskoj.

Demi Agolja iz Salforda, u Velikom Mančesteru, navodno se razbolela uprkos tome što su lekari prvobitno izjavili da je njena operacija prošlog četvrtka bila uspešna. Ova 26-godišnjakinja, koja je imala sedmomesečnog dečaka, prvi put je rekla da se osećala loše samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da se vrati u Mančester, preneo je The Sun. Mlada žena je prebačena na intenzivnu negu, ali je prošlog ponedeljka tragično proglašena mrtvom. 

Snižene cene u inostranstvu za podizanje zadnjice, zatezanje stomaka i smanjenje želuca u Turskoj dovode sve više Britanaca u bolnice, upozorava nova revizija. Britansko udruženje estetskih plastičnih hirurga (BAAPS) otkrilo je da je 324 Britanaca bilo potrebno medicinsko lečenje ili korektivna operacija nakon što su bili pod nožem u inostranstvu od 2018. Ovo je poraslo za 94 procenta za tri godine, tvrdi organizacija, jer sve veći broj Britanaca nastoji da više liči na svoje slavne idole. Turska je bila najveći izvor neuspešnih operacija, pokazuju podaci BAAPS-a. Skoro 80 ​​odsto Britanaca kojima su prošle godine bile potrebne korektivne operacije prvobitno je lečeno u hirurškim turističkim centrima kao što su Istanbul i Ankara.

Druge velike hirurške destinacije za Britance uključivale su Češku Republiku i Litvaniju, navodi BAAPS. Britanci koji idu u inostranstvo na operaciju po sniženoj ceni vraćaju se kući sa infekcijama opasnim po život, implantatima koji pucaju kroz kožu i krvnim ugrušcima. Neki se čak vraćaju sa bakterijama otpornim na antibiotike, upozorili su medicinari. 

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE