Radio BalkanFox

Oterajte neprijatan miris iz stana posle kuvanja – za minut!

Ukoliko imate problem s neprijatnim mirisima koji se šire po kući dok pržite, kuvate ili pečete pojedinu hranu, uz mali trik ćete brzo rešiti stvar.

Iskoristite cimet, začin koji verovatno već imate u kuhinji, ali na malo drugačiji način.

Kad spremate hranu i ne možete da se otarasite neprijatnog mirisa (nemate aspirator), na šporet stavite šerpu s vodom, pa u nju dodajte jedan ili dva štapića cimeta i lagano kuvajte. Miris cimeta ispuniće svaku prostoriju.

Foto: pexels.com

Cimet za lepši miris

Ako se iz rerne širi neprijatan miris, zagrejte je na 250 stepeni, pa na pleh za pečenje stavite štapić cimeta i ostavite nekoliko minuta. Čim osetite prijatan miris, isključite rernu i otvorite vrata, piše Jutarnji.

Protiv mrava

Osim za čišćenje, cimet će vam poslužiti i u borbi protiv mrava. Oni ne podnose ovaj miris, pa na mestima na kojima ih primetite pospite malo cimeta i mravi će nestati.

Efikasan je i za teranje moljaca. Pomešajte malo cimeta, lavande i ruzmarina, pa sve stavite u platnenu vrećicu. Stavite takve vrećice u orman i fioke i rešićete se nepoželjnih gostiju.



Primenite pravilo 90/90 i znaćete svakog jutra šta da obučete!

Moda i lepota

Zahvaljujući pravilu 90/90 jedna novinarka više ne gubi vreme svakog jutra na pregledanje garderobe i smišljanje šta da obuče.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE