Radio BalkanFox

NARUČIO TELEFON PREKO INTERNETA Beograđanin doživeo šok kad je otvorio paket


Beograđanin je postao žrtva nove internet prevare kada je umesto telefona, koji je poručio preko interneta za 4.000 dinara, dobio kutiju keksa. Objava koja je osvanula u Fejsbuk grupi „crna lista facebook prevaranata“ izazvala je lavinu komentara članova grupe, otkrivajući da ova prevara nije usamljen slučaj.

U prepisci koja je podeljena u ovoj objavi, vidi se kako je Beograđanin dogovorio kupovinu sa prodavcem, uz dogovor o ceni i poštarini. Međutim, umesto očekivanog telefona, u paketu je stigla kutija keksa, ostavljajući kupca razočaranim i oštećenim za 4.000 dinara plus poštarinu od 560 dinara.

 

Nakon što je objava postala viralna, članovi grupe su počeli da dele svoja iskustva sličnih prevara. Jedan korisnik je otkrio da je i sam bio prevaren na sličan način pre par godina, kada je umesto telefona dobio vikler i kafu. Drugi su upozoravali kako je ista osoba menjala ime na Fejsbuku i kontinuirano vršila prevare prodajući inicijalno telefone, a zatim šaljući potpuno neočekivane predmete.

Ova nova internet prevara izazvala je ogorčenje i zabrinutost među članovima grupe „crna lista facebook prevaranata“, istovremeno upozoravajući druge potencijalne kupce da budu oprezni prilikom online kupovine. S obzirom na sve učestalije prevare ovog tipa, važno je da korisnici budu dodatno oprezni i provere pouzdanost prodavca pre nego što obave bilo kakvu online kupovinu.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE