Radio BalkanFox

Upala mi kašika u med: Ko je Anja Radić, koja u petak predstalja Srbiju na takmičenju za Mis sveta


Na izboru za najlepšu ženu na svetu, Srbija će imati svoju predstavnicu – Anju Radić. Takmičenje Miss Glam World održaće se za četiri dana u Indiji, a Anja je u emisiji „150 minuta“ na Prvoj otkrila kako su izgledale pripreme koje su trajale dve godine i šta sve jedna misica mora da poseduje. Na pitanje voditelja zašto mnogi misle da misice nisu dovoljno obrazovane, Anja je odgovorila:

„To zapravo nikada nije bilo tako, ali mogu da kažem da ljudi nisu dovoljno upućeni i onda pričaju o stvarima o kojima možda ne znaju baš najbolje. Mis sveta je najveće i najstarije takmičenje. Mis Srbije pored humanitarnog rada, mora da bude visoko obrazovana i elokventna. Pripreme su trajale dve godine. Sve se odužilo zbog korone, a ja mogu da kažem da mi je upala kašika u med jer sam imala više prilika da učim i radim. Pripreme su zaista jako teške i naporne“, rekla je Anja i dodala da joj je cilj da smanji stopu vršnjačkog nasilja.

„Obilazim škole po celoj Srbiji, držim predavanja deci i radionice koje sam osmislila. Pokušavam da probudim najvažnije vrednosti kao što su empatija, da znaju da je dobro pomoći drugima i biti zahvalan. Mislim da će te vrednosti suzbiti bahatost i neće doći do vršnjačkog nasilja. Obišla sam desetina škola, a kad se vratim sa takmičenja, nastavljamo još jačim tempom“, rekla je Anja.

„Oduvek mi je bio san da budem misica. Nisam bila upućena u to šta zapravo jedna misica mora da poseduje. Poželela sam da to budem ja i san mi se ostvario. Govorim engleski tečno, učila sam francuski i ruski, ali nemam toliko samopouzdanja da kažem nešto. Tokom svog mandata, imala sam prilike dosta da putujem i da se susrećem sa raznim jezicima. Radila sam u medijima kao PR za Sportski centar Novak Đoković. Imala sam neverovatne prilike i nadam se da ću svoje iskustvo uspeti da pokažem svetu. „, rekla je Anja i otkrila da veruje da će pobediti.

„U Indiju idem za četiri dana i jako sam uzbuđena. Smatram da ne treba ići sa stavom ‘Ja ću pobediti’, ali ja jesam takmičarskog duha. Otkako sam pobedila, inostrani mediji su me svrstavali u top 5, top 3 i možda kao pobednicu. Zahvaljujući tome sam sebi postavila velika očekivanja“, istakla je Anja Radić.



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE