Radio BalkanFox

Ova zemlja je ubedljivo najveći mamac za turiste! Za godinu dana posetilo je više od 80 miliona ljudi, a broj još raste

Prethodna godina je za turizam u Španiji bila je rekordna, pa se slobodno može reći da je ova zemlja prestigla Italiju koja već godinama tradicionalno drži prvo mesto.

Najave turističkih stručnjaka će, izgleda, biti potpuno tačne, što dokazuje i Španija, koja je oborila sve turističke rekorde. Turizam će uskoro postići očekivani rekord, što će potvrditi potpuni oporavak ove industrije nakon pandemijske krize.

Foto: Shuterstock

 

Prema pisanju madridskog lista Pais, od januara do decembra prošle godine došlo je 79,85 miliona stranih turista. To je 0,8% više nego 2019. godine, rekordne godine za turistički sektor globalno.

Turisti su, osim rekordnog broja ostvarenih dolazaka, omogućili i rekordan turistički prihod u Španiji. Oni su do decembra potrošili neverovatnu 101 milijardu evra, što je za 24% više novca nego u istom periodu prošle godine. To je za čak 17% više u odnosu na 2019. godinu, što potvrđuje da je ova industrija pokretač ekonomije Španije.

Osim toga, primećen je porast interesovanja turista i u mesecima kad ova zemlja i nije posebno aktuelna kod turista, što potvrđuje rešenost vlasti da postanu destinacija za sva godišnja doba.

U novembru 2023. godine je zabeležen najveći broj inostranih dolazaka do sada, nakon oktobra, koji je opet oborio rekorde. Tako turisti sve češće dolaze i van sezone, istražujući raznovrsnu turističku ponudu ove destinacije, od gastronomije, kulturno-istorijskih sadržaja do prirodnih atrakcija.



Kako da vam palačinke budu savršeno vazdušaste i mekane! Greška koju svi prave tokom pripreme je ključna - caka je u jajima

Recepti

Bez obzira na to pravite li tradicionalne evropske palačinke, američke, japanske ili neku četvrtu varijantu, ako koristite jaja, ovaj trik će vam pomoći.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE