Radio BalkanFox

Izgladnjavanje nikako nije dobro za mršavljenje: Dr Perišić otkriva da radite ovo svakog dana i videćete rezultate


Kada želimo da skinemo kilograme, prva star za kojom posegnemo je da uskratimo sebi obroke. Kada nam vaga ili garderoba alarmiraju da smo nabacili kilograme, u panici objavljujemo čuveno „ja od danas više ne jedem“ i bacamo se na rigorozno izgladnjivanje u nadi da ćemo tako najbrže smršati.

Izgladnjivanje nikako nije dobro rešenje ni za mršavljenje, a pre svega za zdravlje, na šta je upozorio i gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić. On je podsetio na važnost redovnih obroka koji nam daju energiju ali i na to koliko je fizička aktivnost neophodna.

Kako skinuti stomak

„Samo hodajte više i nikako nemojte da gladujete. Apsolutno morate da imate tri obroka i dve užine. Doručak je jak, ručak neka bude sa puno povrća i dve užine koje mogu da budu i hleb sa džemom, jabuka ili pomorandža“, rekao je doktor Perišić u Jutranjem programu i istakao da je važno da su određeni parametri u krvi i pritisak u granicama normale.

„Uradite krvni pritisak, lipide, frakcije lipida i šećer u krvi. To je osnov svega. Ako je to u redu, krećite se četiri kilometara dnevno i videćete rezultate. Možete leti da jedete malo više kao Grci nego kao nordijski narodi, da birate nemasnu ribu i maslinovo ulje. I uvek jedite do prvog osećaja sitosti, e tada zastanite i napravite pauzu da se ne biste prejeli. Kada opet ogladnite, zavarajte glad nekom lakom užinom“, rekao je doktor Perišić.



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE