Radio BalkanFox

Glumac Bata Živojinović počivat će pokraj svoje supruge: ‘To im je bila želja, ispoštovat ću je…’

Bata Živojinović bit će premješten iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u Koraćicu, odakle je srpski glumac. Posmrtni ostatci legendarnog glumca premjestit će se 1. svibnja pored njegove supruge Julijane Lule Živojinović, saznaje Informer.

Ovu vijest potvrđuje sin pokojnog glumca, Miljko Živojinović, koji je istaknuo kako će sve procedure biti ispoštovane. 

Beograd: Kultni film "Valter brani Sarajevo" premijerno je prikazan prije 50 godina i još uvijek drži rekord po broju gledatelja jednog filma proizvedenog na području bivše Jugoslavije

Foto: Mateja Stanisavljevic

–  Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i suglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premješteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gdje bi on trebao da bude premješten prolazi vodovodna cijev koju su iz vodovoda, potom, premjestili. Zatim smo čekali da prođe neko vrijeme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to riješeno, te možemo krenuti u proceduru premještanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude napravljeno do 1. svibnja  rekao je Miljko Živojinović za Informer.

Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS

Glumčeva želja je bila da bude sahranjen pokraj  supruge, a sin Miljko je dodao kako će želja njegovih roditelja biti ispunjena.

– Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam bijeli mramor, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim vjerskim i tradicionalnim običajima bit će održan obred i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovat će tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu željeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su željeli – izjavio je.

Prisjetimo se, glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je u 83. godini u 22.45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu. Zdravlje mu je bilo narušeno već nekoliko godina, a 2006. godine doživio je srčani udar. U ljeto 2012. preživio je moždani udar, a umro je 2016. godine.

Foto: Insagram/screenshot




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE