Radio BalkanFox

Najpopularnije cipele na svetu u ovom trenutku

Ako pitate trendseterke na nedeljama mode proteklih mesec dana, jedan model nema konkurenciju u 2024. godini

Pradina revija na Nedelji mode u Milanu
Pradina revija na Nedelji mode u Milanufoto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Svake sezone pojavi se neki dizajnerski komad koji iznenada počnemo da viđamo na svim najbolje odevenim ženama sveta, a predviđa se da će 2024. to biti slučaj s jednim posebnim modelom obuće.


Proteklih dana smo na Nedelji mode u Parizu videli više influenserki upravo u njima, a u pitanju su cipele koje potpisuje modna kuća Prada – ali ne bilo kakve!


U pitanju su modeli s niskom, tzv. kitten štiklom, koji izazivaju podeljena mišljenja.

Najviše pažnje već godinu dana među Pradinim modelima privlače zatvorene cipele za mlade, bele boje, u stilu klasičnih salonki, ali s kratkom i punom potpeticom.

Ipak, generalno su sve Pradine cipele s kitten štiklom u žiži ovih dana, pa ih najbolje odevene trendseterke nose i u raznim drugim bojama, u varijantama otvorene pete.

 

Zajedničko im je to što su često u pitanju modeli špicastog vrha, koji čine da noga deluje duže i dodaju otmenost modnoj kombinaciji.

 

Hejli Biber nosila je špicaste crvene cipele s niskom štiklom na Superboulu
Hejli Biber nosila je špicaste crvene cipele s niskom štiklom na Superboulufoto: The Daily Stardust/ CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Niske štikle su ponovo trendi


Kitten heel se definitivno vratila u modu, što pokazuje i to što je sve češće viđamo na poznatim ličnostima. Modni magazini, uključujući Vogue, pisali su da je niska štikla vrlo mudra investicija za 2024. godinu, a nedavno smo na njoj videli Hejli Biber na Superboulu.


U pitanju su štikle kakve su u prošlosti jedine postojale, važe za vrlo praktične.

 

Pradina revija na Nedelji mode u Milanu
Pradina revija na Nedelji mode u Milanufoto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Ako niste ljubitelj visokih potpetica ili ne umete da hodate na njima, kitten je daleko praktičnija, bez obzira na to jeste li u pokretu ili morate dugo da stojite na štiklama. Za razliku od potpuno ravne obuće, one nude malo visine, čime se kombinacija podiže na viši nivo, a zadržava se udobnost i daju dodatnu elegantnu notu.

 


Sjajno izgledaju u dnevnim kombinacijama, ako ih nosite na posao, sastanak, izlazak na kafu, a vrlo su pogodne za večernje izlaske i svečanije prilike jer su nešto formalnije. Ipak, daleko udobnije od klasičnih visokih štikli!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kupila patike preko interneta, pa se šokirala


 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE