Radio BalkanFox

Bračni par kupio kuću pa naišao na uljeza


Susana i Džozef Landa, oboje 68, kupili su kuću pored članova porodice u mirnom stambenom naselju Daglaston, Kvins, u oktobru 2023. godine, izvestio je ABC 7. Par je kupio kuću prošle godine sa planovima da se nasele u imanju kada odu u penziju.  

U blizini rođaka, lokacija je bila savršena za njihovog sina Aleksa, koji ima Daunov sindrom i lako bi mogao da bude zbrinut ako se nešto desi paru.

„Samo želim da znam da mogu da umrem sutra i da je on pored svog brata“, rekla je Susana Landa  u sredu.

Par, međutim, tek treba da se useli u kuću vrednu više miliona dolara četiri meseca nakon potpisivanja ugovora dok pokušavaju da se otarase uljeza Breta Floresa. Čovek u šeširu i crnom odelu stoji napolju.

Majstor koji je postao lovac na uljeze opisuje „scenario noćne more“

Kada migranti prihvate zakone o stanovanju grad se bori sa neverovatnih 1.200 domova koje su zauzeli uljezi. Uljezi zauzimaju 1.200 domova u Atlanti, otvaraju ilegalne striptiz klubove i terorišu komšije: ‘Da li je ovo čak i Amerika?’

„To je postala noćna mora, potpuna noćna mora“, rekao je Džozef Landa u sredu.

Floresa (32) je bivši vlasnik kuće zaposlio sa platom od 3.000 dolara sedmično dok nije umro u januaru 2023, pokazuju sudski dokumenti do kojih je outlet došao. Uljez tvrdi da ima „licencu“ od mrtvog bivšeg vlasnika za boravak u kući.

Bret Flores živi u kući otkako je čovek o kome se brinuo umro u januaru 2023.

„Nismo mogli da verujemo, nismo mogli da verujemo“, rekla je Susana.

Prema pravima njujorških uljeza, „nezakonito je da bilo koja osoba iseli ili pokuša da iseli stanara stambene jedinice koji je zakonito zauzeo stambenu jedinicu trideset uzastopnih dana ili duže.

Vlasnici su dali Floresu 10-dnevno obaveštenje da ode, a zatim su pokušali da uđu u posed zajedno sa inspektorom osiguranja, ali je on pozvao policiju. Susana Landa je rekla da je od kupovine kuće ,,Izbaciti Floresa je „noćna mora“ . Džozef Landa je rekao da nikada nije imao nikakav sporazum sa Floresom koji bi mu omogućio da ostane u kući.

Sin para Aleks, ima Daunov sindrom i kuća koju su kupili nalazi se pored njihovog drugog sina koji bi mogao da pomogne da se brine o njemu. Iako Landas nikada nije imao sporazum sa Floresom kao zakupcem, policija nije mogla da iseli uljeza.

„Ako nemate zakup i ne plaćate kiriju, koje je vaše pravo?“ Džozef je rekao. 

Oglas na mreži pokazuje da Flores reklamira „Sobu princa“ za 50 dolara po noći muškarcima, ženama, parovima, porodicama ili studentima koji traže mesto za boravak u domu para.

Nedavno je Flores podneo zahtev za bankrot, što mu je automatski omogućilo da ostane kod kuće. Landas je takođe ostavljen da plaća sve račune za imovinu, uključujući hiljade dolara za komunalije. Susana Landa tvrdi da Flores „ostavlja prozore otvorene 24 sata“, što je skupilo velike račune za grejanje.

„Veoma je ludo, naš sistem je pokvaren“, rekla je Susana. „Nikada ne bih zamislila da nemamo nikakva prava, nikakva prava, ništa, nula.“

Par je imao pet ročišta na građanskom sudu otkako su kupili kuću, ali proces i dalje koče Floresove ludosti.  U januaru  2024. se pojavio na sudu bez advokata, sprečavajući svaki pravni postupak, piše nypost.com

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE