Radio BalkanFox

Skrivena kutija stara 130 godina ispod parketa


Medlin Gudvin, 26, bila je zapanjena kada je pronašla metalnu kutiju u kojoj se nalazio peni iz 1901. godine, paketić cigareta, šešir, biblija i pismo. Otkrila je kapsulu nakon reklamiranja stola koji je prodavala – a žena koja je došla da je kupi otkrila je da je nekada živela u kući.

Gospođa je rekla da je njena porodica tamo živela od 1890-ih – i da su više od jednog veka različiti ljudi dodavali vremensku kapsulu ispod poda. Ona sama je dodala DVD i novine kada su prodali kuću 2007. i kada je Medlin pogledala, kapsula je još uvek bila tamo.

Medlin, koja sa svojim partnerom živi u Svindonu u Viltširu, kupila je viktorijansku kuću pre četiri godine. 

Ona sada planira da doda vremensku kapsulu koju budući vlasnici kuće mogu otkriti. Medlin je stavila stočić na Facebook Marketplace i dobila odgovor od lokalne žene koja je želela da dođe i uzme ga.

Rekla je: „Dala sam ženi naš poštanski broj i ona je rekla da je živela na ulici, pa sam joj dala našu konkretnu adresu i ona je rekla da je živela u našoj kući!

„Kada je došla da uzme sto, ispričala nam je istoriju kuće. „Imovina je bila u njenoj porodici 130 godina od kada je sagrađena 1890. pa do prodaje 2007.

„Od kada smo kupili imanje pre četiri godine, bilo je dosta radova na renoviranju, pa smo gospođi pokazivali ovo po kući. „Tada nam je ispričala o vremenskoj kapsuli koju je njena porodica ostavila u temeljima zgrade ispod podnih dasaka.“ rekla je Medlin za dailymail. 




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE