Radio BalkanFox

Šta radi 18-godišnja devojka sa roditeljima na moru


Kada je pravo vreme da deca prestanu da idu na letovanja sa roditeljima, i da li takvo „pravo vreme“ uopšte postoji, postalo je tema koja je nedavno izazvala živahnu raspravu na internetu.

Ova diskusija je počela kada je Katarina na svom Iks profilu javno kritikovala odrasle osobe u Srbiji koje i dalje odlaze na more sa svojim roditeljima. Ona je istakla da je nakon 18. rođendana prestala da ide sa roditeljima na letovanja.

„Da li vam je jasno da neko stariji od 18 godina još uvek ide sa roditeljima na more? Meni nije,“ napisala je Katarina, dodajući: „Gde je tu neka samostalnost? Meni je bilo neprijatno da mi posle 18. godine i dalje plaćaju letovanja.“

Svojom objavom izazvala je široku online raspravu u kojoj su se pojavili njeni sledbenici, ali i oni sa suprotnim mišljenjem.

„Au, zaista nisi normalna. Šta je problem?“ komentarisao je jedan korisnik. „Idem na letovanje i zimovanje sa roditeljima svake godine i nameravam da nastavim, jer će jednog dana doći trenutak kada nećemo svi biti zajedno. Ne vidim problem u tome što provodim vreme sa porodicom. Šta vam je? Kakve ste to porodice imali?“ pisala je jedna žena, dok je druga dodala: „Moji roditelji i dalje idu sa mnom i bratom (16) na letovanje. Obožavam to. Iako imaju svoje živote i društvo, te dve nedelje godišnje su samo naše.“

S druge strane, bilo je i komentara koji su podržali Katarinu. „Ako stalno mislite na to da će jednog dana otići, možda ne biste trebali da se razdvajate 365 dana u godini,“ napisao je jedan korisnik. „Ako smatrate da su to paraziti, nemam drugo objašnjenje,“ dodao je drugi. „Oni misle: ‘Ako mogu da živim sa roditeljima do 40. godine, mogu i da putujem s njima,'“ komentarisao je neko drugi.

Dok se rasprava nastavila, jasno je da je pitanje o tome kada je pravo vreme da deca prestanu da idu na letovanja sa roditeljima veoma subjektivno i zavisi od individualnih okolnosti i odnosa unutar porodice.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE