Radio BalkanFox

Kako popraviti telefon bez odlaska u servis

Ako vaš Android telefon ili tablet ima crni ekran i ne pokazuje znakove života, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da ga potencijalno oživite:

Proverite napajanje:

Pritisnite dugme za napajanje nekoliko sekundi (10 do 30 sekundi, u zavisnosti od proizvođača). Ako imate uređaj sa uklonjivom baterijom, pokušajte da je izvadite, sačekate nekoliko sekundi i ponovo umetnete.

Problemi sa punjenjem:

Proverite kabl i adapter tako što ćete ih koristiti s drugim telefonom da biste bili sigurni da rade. Proverite da li postoji prašina ili prljavština u portu za punjenje na telefonu i očistite ga korišćenjem limenke sa komprimovanim vazduhom.

Proverite bateriju:

Priključite uređaj na punjač i sačekajte minut da vidite da li se pojavljuje ikonica baterije na ekranu. Ako vidite svetlost koja treperi, baterija nema dovoljno energije za uključivanje i potrebno je da je napunite najmanje 30 minuta pre nego što ponovo pokušate da uključite telefon.

mobilni telefon

Foto: Shutterstock

 

Proverite oštećenja:

Proverite dugme za napajanje da li funkcioniše ispravno. Ako je dugme zaglavljeno ili ne reaguje, možda će biti potrebno da ga popravite ili zamenite. Takođe, pokušajte da pozovete svoj telefon sa drugog uređaja da proverite da li je ekran oštećen. Ako telefon zvoni, problem je verovatno u ekranu.

Korišćenje računara za rešavanje problema:

Povežite telefon sa računarom pomoću USB kabla, pustite da se puni 15 minuta, isključite i ponovo priključite kabl, i pustite da se puni još 30 minuta. Zatim pritisnite dugme za napajanje i držite ga pet sekundi, a zatim dodirnite Restart na ekranu.

Ulazak u Safe Mode:

Safe Mode omogućava pokretanje uređaja sa samo sistemskim aplikacijama. Držite dugme za napajanje dok se ne pojavi proces pokretanja, zatim pritisnite i držite dugmad za smanjenje glasnoće i napajanje istovremeno. Ako se uređaj pokrene u Safe Modeu, problem je verovatno u nekoj aplikaciji treće strane.

mobilni

 

 

Resetovanje uređaja:

Ako se problem sa crnim ekranom povremeno pojavljuje, fabrika reset može trajno rešiti problem. Ovo će obrisati sve podatke na uređaju, pa se pobrinite da napravite bekap svih važnih podataka. Da resetujete telefon, idite u Settings > General management > Reset > Factory data reset i dodirnite dugme Reset.

Ako nijedan od ovih koraka ne pomogne, obratite se profesionalnom tehničaru ili proizvođaču vašeg telefona za zamenu ili popravku.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE