Radio BalkanFox

Kejt Midlton iznela princa Luija iz bolnice u haljini iz „Rozmarine bebe“

Pedeset godina pre nego što je supruga princa Vilijama izašla iz Bolnice Svete Meri noseći novorođenog princa u naručju odevena u šik crvenu haljinu, isti model videli smo u – „Rozmarinoj bebi“.

Princ Vilijam i Kejt Midlton ispred bolnice posle rođenja princa Luija 2018.
Princ Vilijam i Kejt Midlton ispred bolnice posle rođenja princa Luija 2018.foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Kejt Midlton, supruga princa Vilijama i princeza od Velsa, žena je o čijem stilu može da se priča danima i opet kaže nedovoljno.


Pored toga što je u pitanju način odevanja koji je mešavina aktuelnih trendova u business chic oblačenju i modne klasike toliko efektan da bez Kejt nema liste najbolje odevenih žena planete, u pitanju je stil prepun simbolizma.


Bilo da nosi broš kojim odaje počast kraljici Elizabeti II ili haljinu koja je omaž princezi Dajani, o tome šta je obukla buduća kraljica Britanije uvek može da se kaže mnogo, a jednom prilikom je njen modni odabir privukao pažnju iz razloga koje sigurno nije očekivala.

Poznato je da Kejt Midlton, kao supruga budućeg kralja, u satima nakon porođaja izlazi iz porodilišta i pokazuje novorođeno dete svetu.





1 / 5 Foto: EPA/ANDY RAIN

Podrazumeva se – doterana, kao da nekoliko sati nije ranije nije prošla kroz najveći bol koji čovek može da iskusi.

 

Tako je bilo i nakon što je 23. aprila 2018. donela na svet svoje treće dete, princa Luija, a ispred Bolnice Svete Meri izašla je u haljini koju je kreirala Dženi Pekam, njena omiljena dizajnerka.





1 / 7 Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN

Reč je o crvenoj kreaciji do kolena, jednostavnom modelu koji pada pored tela i ima 3/4 rukave i starinsku, heklanu belu kragnicu. Mnoge je ovo izdanje podsetilo na izdanje u kom je princeza Dajana izašla iz iste bolnice da pokaže tek rođenog princa Harija 1983.

Ipak, Kejtina haljina još sličnija onoj koju je glumica Mia Farou nosila u filmu „Rozmarina beba“ (1968) Romana Polanskog.

Zanimljiva koincidencija primećena je nekoliko nedelja nakon Luijevog rođenja, a društvenu mrežu Iks (tadašnji Tviter) preplavile su pošalice na račun sličnosti haljina Kejt Midlton i filmskog kostima slavne glumice.

 

S obzirom na to da je glavni lik u čuvenom hororu žena koja nosi Satanino dete, mnogima je ovo poslužilo za neukusne šale na račun britanske kraljevske porodice i malog princa Luija, a nemali broj ljudi je istakao da veruje da Kejt Midlton ima mračan smisao za humor, te da ovo nije bio slučajan izbor.

 

Pored šala, našlo se mesta (naravno) i za mnoge teorije zavere, jer Rozmari u filmu nosi antihrista i dete lidera jezivog kulta, pa su mnogi tvrdili da Kejt želi nešto da poruči javnosti.


Štaviše, to nije bio ni prvi put da suprugu princa Vilijama upoređuju s likom Rozmari koju je odigrala Mia Farou! Naime, na krštenju princeze Šarlot 2015. Kejt gurala svoju ćerku u retro kolicima….

 

Krštenje princeze Šarlot (Kejt Midlton sa bebom Šarlot u retro kolicima, okružena princem Vilijamom i princem Džordžom)
Krštenje princeze Šarlot (Kejt Midlton sa bebom Šarlot u retro kolicima, okružena princem Vilijamom i princem Džordžom)foto: EPA/MATT DUNHAM / PA

… nakon čega su društvene mreže preplavile fotografije legendarnog postera za „Rozmarinu bebu“ na kom je prikazan sličan model.

Očigledno Kejt Midlton obožava vintidž stil i šezdesete!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu na krunisanju?

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE