Radio BalkanFox

Na mokroj pozornici plesač Lady Gage skoro ‘izgubio’ glavu: Sve je pratilo više od 300.000 ljudi

Francuska i Pariz opravdali su sva očekivanja i zaista ostvarili spektakl za oči i uši milijunima gledatelja koji su u petak navečer pratili otvaranje 33. ljetnih Olimpijskih igara. Posebna po mnogočemu, ovogodišnja četverosatna ceremonija ostat će zapamćena kao prva u povijesti koja se odigrala van stadiona te praćena kišom i sivim oblacima.

Čak 45.000 policajaca i tisuće vojnika brinuli su se za sigurnost više od 300.000 gledatelja koji su došli popratiti show s obale rijeke Seine. Dok su se natjecatelji iz 206 zemlja vozili na 85 brodova duž velebne rijeke, brojni glazbenici i plesači potrudili su se „ostaviti dušu“ na pozornicama.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

|
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Redateljska palica bila je u rukama Thomasa Jollyja, komu drugome ostaviti prvu glazbenu točku nego pop zvijezdi Lady Gagi, čiji su senzibilitet i vokal odavno provjereni. Pod okriljem jazza izvela je francusku pjesmu „Mon Truc en Plumes“ iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Ona i 10-ak plesača bili su u crnim kombinacijama, a boje su dodali ružičasti čupavi pomponi. Jedan od plesača se u jednom trenutku spotaknuo i pao, ali je ubrzo nastavio s koreografijom.

Paris 2024 Olympics - Opening Ceremony

Paris 2024 Olympics – Opening Ceremony

|
Foto: Amanda Perobelli

– Samo sam željela nastup koji će zagrijati srce Francuske, slaviti francusku umjetnost i glazbu. Neumorno sam vježbala kako bih utvrdila radosni francuski ples – poručila je Gaga putem Instagrama.

Francuzi su ispoštovali svoju kulturu, ali i druge narode, rase, seksualne orijentacije, stilove… Drag queenovi paradirali su na mostovima, a onda se ukazala glazbena diva Celine Dion, koja je posljednji put nastupila 2020. godine.

892777825

892777825

|
Foto: PROFIMEDIA

Ni borba sa sindromom ukočene osobe nije ju spriječila da pruži vokalnu bajku, izvevši pjesmu legendarne francuske pjevačice Edith Piaf, „L’Hymne à l’amour“.

– Puna sam radosti što sam se vratila u jedan od dražih mi gradova i sretna što slavim ove nevjerojatne sportaše, sa svim njihovim pričama o žrtvi i odlučnosti, boli i ustrajnosti – napisala je na Instagramu.

Crvenim tepihom prošetale su brojne showbiz zvijezde, među kojima pjevačica Ariana Grande i glumica Cynthia Erivo, koje su došle odjevene u bojama kostima svojih likova u filmu “Wicked”.

Paris 2024 Olympics - Opening Ceremony

Paris 2024 Olympics – Opening Ceremony

|
Foto: Dylan Martinez

Poziranje ispred Eiffelovog tornja nisu propustili ni glazbenik John Legend, njegova supruga Chrissy Teigen te njihova djeca.

Paris 2024 Olympics - Opening Ceremony

Paris 2024 Olympics – Opening Ceremony

|
Foto: Dylan Martinez

A čast da nosi čuvenu olimpijsku baklju ove godine pripala je reperu Snoop Doggu. Reper je bio među posljednjim nositeljima baklje, a nosio ju je ulicama Saint-Denisa.

Foto: Instagram



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE