Radio BalkanFox

Samohrana majka sagradila kuću – Najžena


Amerikanka Mišel Boil je morala mesečno da iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 eura i izdržava porodicu. Zbog visoke kirije, a premale plate, nije imala nikakve šanse da uštedi i obezbedi nešto bolje sebi i deci.

Radila je kao konobarica u jednom kafiću, a cela plata joj je odlazila na račune i hranu. Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i sama za sebe sagradi kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kuće. Uspela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

 

 

Mišel je mesečno trošila 1.173 eura na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu – Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata.

Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 eura, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i internet.

– Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala – kaže ova hrabra žena koje je dve godine skupljala nameštaj i maštala o tome kako će jednog dana imati svoju kuću.

Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom. Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE