Radio BalkanFox

Zbog čega Tesla nikad nije bio sa ženom

Ipak, njegov lični život bio je predmet mnogih spekulacija i analiza, posebno u vezi s njegovom seksualnošću i nedostatkom romantičnih veza.

Vladeta Jerotić, čuveni neuropsihijatar i filozof, proučavao je Teslu i pokušao da objasni neke od razloga zašto Tesla nikada nije imao ženu.

Tesla je bio poznat kao ekscentričan i povučen, a Jerotić je primetio da je Tesla pokazivao karakteristike koje su mogle biti znakovi neuroze ili drugih psiholoških problema.

Nikola Tesla

Foto: shutterstock.com

 

Tesla nije imao dokumentovane veze sa ženama, ali je prema njima uvek bio korektan, iako ne preterano ljubazan. Jerotić smatra da je Tesla sublimisao svoje seksualne impulse u svoje stvaralaštvo, što je bilo karakteristično za mnoge genijalce.

Tesla je imao neobične rituale i opsesije, kao što su brojanje koraka, izračunavanje volumena hrane i insistiranje da sve bude deljivo sa tri.

Takođe, imao je snažnu averziju prema biserima, ljudskoj kosi i kamforu, što su sve znaci opsesivno-kompulzivne neuroze. Njegov život bio je obeležen strogom disciplinom i samosavlađivanjem, što je možda bilo posledica osećaja krivice zbog smrti njegovog brata Daneta.

Tesla je imao snažnu ljubav prema golubovima, posebno prema jednoj golubici koju je voleo kao što muškarac voli ženu. Nakon njene smrti, Tesla je osetio da je njegov životni cilj nestao.

VLADETA JEROTIĆ OTKRIVA Evo zbog čega Tesla nikada nije bio intiman sa ženama, istina će vas zapanjiti! (VIDEO)

Alo/Promo

 

Jerotić i drugi psihoanalitičari smatraju da je Tesla možda sublimisao svoje neispunjene emotivne potrebe u ljubav prema golubovima, simbolu majke i dojenja.

Iako je Tesla bio svestan svojih opsesija i neuroza, nikada nije tražio pomoć psihoterapeuta.

Njegov genijalni um i stvaralaštvo nisu bili ugroženi njegovim psihološkim stanjem, ali su njegovi lični život i ponašanje bili obeleženi njegovim neobičnostima i neurozama.

Jerotićeva analiza pruža uvid u složenost Tesline ličnosti i pokušava da objasni neke od njegovih najintrigantnijih osobina.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE