Radio BalkanFox

Starinski recept za kolač sa šljivama podseća detinjstvo

Starinski recept za kolač sa šljivama podseća na dane detinjstva provedene u bakinoj kuhinji

Ako tražite jednostavan i ukusan kolač koji će vas podsetiti na detinjstvo, domaći bakin recept za kolač sa šljivama je pravi izbor za vas. Ovaj tradicionalni recept donosi savršen spoj sočnih šljiva i mirisnog testa koje se topi u ustima.

Recept za kolač sa šljivama – Priprema je brza i laka, a rezultat oduševljava

500 g šljiva 200 g šećera
3 jaja

recept za kolač sa šljivama svet novine svet portal recept za kolač sa šljivama svet novine svet portal

Guliver Getty Images

100 ml ulja
200 ml mleka

300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica vanilin šećera prstohvat soli
šećer u prahu za posipanje (po želji)

Guliver Getty Images

Priprema:

Operite šljive, prepolovite ih i izvadite koštice. Ostavite ih sa strane dok pripremate smesu za kolač. U velikoj posudi, umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i mleko, pa dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz konstantno mešanje, dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh ili tepsiju (veličine oko 25×35 cm).

Pročitajte Omiljen kolač svih generacija – Ukus vraća u detinjstvo, poznata voditeljka otkriva kako ona sprema ovaj desert

Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Poređajte prepolovljene šljive po vrhu smese, sa presečenom stranom prema gore. Blago ih utisnite u smesu. Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista. Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Pre posluživanja, po želji pospite šećerom u prahu.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Guliver Getty Images


Svet skandal

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE