Radio BalkanFox

GLUMILA JE PIPI DUGU ČARAPU Danas ima 65 godina i vodi potpuno drugačiji život

Inger je imala osam godina kada je dobila ulogu u dečjem filmu i seriji o Pipi. Danas, kao 65-godišnjakinja, Inger je osvojila tu ulogu na audiciji na kojoj je učestvovalo 8 hiljada dece. Nakon uspeha sa Pipi, želela je da nastavi da se bavi glumom, ali su je svi videli samo kao Pipi, pa je uglavnom igrala u pozorištu.

Vrckava devojčica sa pegicama i crvenom kosom u pletenicama koja se odaziva na ime Pipi Duga Čarapa najjača je devojčica na svetu, a njenu priču svetu je ispričala spisateljica Astrid Lindgren. Kasnije je priču o ovoj neobičnoj devojčici ekranizovana i uloga Pipi pripala je švedskoj glumici Inger Nilson.

Inger je u jednom intervjuu rekla: „Pipi je bila potpuno drugačija od mene. Bila sam povučena devojčica i karakterom različita od Pipi.“ Takođe je otkrila da je kao 15-godišnjakinja odbila ulogu u filmu u kojem je trebala biti potpuno gola u nekoliko scena, jer je znala kakvu bi štetu to moglo napraviti njenoj karijeri. Od 2007. do 2018. godine glumila je u jednoj nemačkoj kriminalističkoj seriji, a potom je postala sekretarica u jednoj ordinaciji. Serija je stekla veliku popularnost u Švedskoj, ali i širom sveta.

Inger Nilson

Foto: Shutterstock

 

Podsetimo, priča o Pipi Dugoj Čarapi nastala je jedne tmurne zime 1940. godine u Stokholmu u Švedskoj, kada je sedmogodišnja kćer Astrid Lindgren, Karin, obolela od upale pluća. Karin je tražila od majke da joj ispriča priču o devojčici koja se zove Pipi Duga Čarapa, i te priče nikada nisu prestale.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE