Radio BalkanFox

Monah Arsenije govori o porodičnom prokletstvu

Njegova poruka naglašava značaj smirenja kao ključnog ideala koji je Hristos doneo, dok upozorava na opasnost od Luciferove obmane koja se često manifestuje kroz gordost, laž i želju za dominacijom nad drugima.

Smirenje, kako monah objašnjava, nije samo povlačenje u poniznost, već i iskreno priznavanje svojih ograničenja i slabosti.

Kroz smirenje, čovek se približava Bogu i otvara svoje srce za ljubav prema svim ljudima.

Nasuprot tome, Luciferova obmana vodi čoveka ka tome da neprestano teži da bude iznad drugih, čak i ako to zahteva laž ili prevaru.

Monah Arsenije

www.youtube.com/Dok anđeli spavaju

 

Monah Arsenije takođe govori o porodičnim prokletstvima, naglašavajući da, iako nisu direktna posledica greha potomaka, posledice prvorodnog greha i zla koje su preci činili mogu se odraziti na potomstvo.

To prokletstvo može rezultirati time da demonske sile preuzmu vlast nad onima koji su ranjivi i osetljivi, odvodeći ih putem kriminala i zla.

Međutim, monah nudi nadu, ističući da Bog nikada neće dopustiti Luciferu da prevari čoveka ukoliko on to sam ne dopusti. Kroz ljubav, smirenje i duhovno obrazovanje, čovek može prevazići te prepreke i otvoriti svoje srce za Hrista.

Njegov govor je poziv na duhovno pročišćenje, na vraćanje veri i ljubavi među ljudima, kao i na prepoznavanje moći čuda koja su, kako on veruje, i dalje moguća, posebno kroz istinsko duhovno predanje Bogu.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE