Radio BalkanFox

Hibernacijska dijeta, revolucionaran pristup mršavljenju


Zamislite da tokom noći možete sagorevati mnogo kalorija samo iz telesne masti, a sve to dok spavate. Ovo obećava Hibernacijska dijeta, revolucionaran pristup mršavljenju koji je inspirisan ponašanjem životinja koje hiberniraju zimi. Vaša prva asocijacija može biti medved i njegov zimski san, ali ovaj pristup mršavljenju nudi mnogo više od toga.

Kako funkcioniše Hibernacijska dijeta?

Tokom hibernacije, životinje se ne hrane teškom hranom i ne unose proteine – jedu samo laganu hranu. Hibernacijska dijeta koristi sličan princip, omogućavajući gubitak masnih naslaga bez gubitka mišićne mase.

Zvanični kreatori ove dijete, Mike i Stuart McInnes, stručnjaci u oblasti zdravstva, sproveli su detaljna istraživanja sportista i proučavali procese u jetri, posebno kako se brzo gorivo akumulira. Otkrili su da stanje jetre direktno utiče na stanje organizma i da izbor hrane i vreme njenog unosa mogu značajno uticati na različite procese u telu. Ovo bi moglo promeniti način na koji razmišljamo o hroničnoj ishrani.

„Hibernacijska dijeta funkcioniše tako što aktivira prirodni mehanizam tela koji kontroliše telesnu težinu. Ne morate se boriti sa svojim telom na svakom koraku da biste postigli zdravu težinu,“ objašnjava McInnes.

Ključno pravilo: Med pre spavanja

Jedno od ključnih pravila ove dijete je konzumacija jedne do dve kašike meda pre spavanja, bilo direktno iz tegle ili u toplom napitku. Ovaj jednostavan korak pomaže aktiviranju mehanizama koji utiču na obnavljanje organizma, ubrzavaju metaboličke procese i sagorevanje masti, ali i ublažava dejstvo hormona stresa, omogućavajući vam da se bolje odmorite.

Kako znati da li ste kandidat za Hibernacijsku dijetu?

Odgovorite na sledeća pitanja:

  • Da li se redovno budite tokom noći?
  • Da li se znojite noću?
  • Da li patite od refluksa tokom noći?
  • Da li se budite usred noći zbog potrebe za toaletom?
  • Da li se budite rano ujutru zbog bolesti?
  • Da li se osećate iscrpljeni?
  • Da li vam je grlo suvo ujutru?
  • Da li se osećate slabo rano ujutru?
  • Ako ste na dva ili više ovih pitanja odgovorili sa „da“, moguće je da tokom noći ne snabdevate svoju jetru na odgovarajući način. Umesto sagorevanja masti i obnavljanja mišića, vaše telo može proizvoditi visoke nivoe hormona stresa dok spavate.

    Šta je potrebno za postizanje rezultata?

    Iako konzumacija meda uveče igra ključnu ulogu, nije dovoljna za postizanje željenih rezultata. Potrebno je preći na zdravu ishranu koja uključuje više voća, povrća, zdravih masti i proteina, dok treba izbegavati brzu i prerađenu hranu i alkohol. Takođe, preporučuje se izvođenje dva do tri treninga snage nedeljno. Vežbe snage, koje možete raditi u teretani ili kod kuće (kao što su čučnjevi, mostovi i sklekovi), doprineće boljoj formi i zdravlju.

    Sa ovim pristupom, Hibernacijska dijeta pruža novi pogled na mršavljenje i zdravlje tokom sna. Ako ste spremni da probate ovu metodu, možda ćete pronaći rešenje za efikasno sagorevanje masti i poboljšanje opšteg zdravlja.



    Alo

    radiobalkanfox

    Dodaj komentar

    Radio Balkanfox
    Radio Balkanfox
    OFFLINE LIVE
    Radio Balkanfox Plus
    Radio Balkanfox Plus
    OFFLINE LIVE
    WP Radio
    WP Radio
    OFFLINE LIVE