Radio BalkanFox

Srpkinja otišla kod dečka u Albaniju

 Anđela je, uprkos protivljenju svoje majke i duboko ukorenjenim predrasudama, odlučila da poseti svog dečka u Albaniji.

Njeno iskustvo tamo bilo je suprotno od očekivanog – umesto opasnosti i neprijateljstva, susrela je prijateljstvo, gostoprimstvo i mlade ljude koji žele promene i bolju budućnost.

„Tri nedelje. Tri nedelje sam vodila rat sa mojom mamom kada sam joj saopštila da želim da posetim dečka koji živi u Albaniji. A zašto? Zbog nekih glupih predrasuda. Činjenica da je on proveo više od mesec dana u Beogradu nije bila dovoljna. Strah je bio jači. Važno je napomenuti da on nikada nije bio problem. Bio je kolateralna šteta“, rekla je Anđela.

albanke u narodnoj nošnji

Foto: Shutterstock

 

Ova priča naglašava koliko su stereotipi i predrasude često zasnovani na strahu i neznanju, a ne na stvarnim iskustvima.

Anđela se suočila s tim predrasudama i pokazala da ljubav i razumevanje mogu prevazići te barijere.

Njeno putovanje u Albaniju nije samo poseta dečku, već i simboličan korak ka razbijanju negativnih narativa koji su prisutni u njenom okruženju.

Poruka koju Anđela šalje kroz svoj blog jeste da je važno otvoriti se prema drugima, upoznati ih bez predrasuda i dozvoliti da stvarna iskustva formiraju naše mišljenje, umesto da to čine priče koje nam se nameću.

Njena priča je podsetnik da, uprkos razlikama, ljudi dele slične nade, strahove i ljubavi, i da je razumevanje ključno za izgradnju boljih odnosa među narodima.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE