Radio BalkanFox

Rekli su mi da mi je ostalo još par godina života, a ja posle toga istrčao 15 maratona

Rekli su mi da imam još par godina života, a ja istrčao 15 maratona: Prozvali su me "kraljem hemoterapije", a evo kako sam uspeo

Foto: Instagram/thekingofchemo

Lajan Vord (35) prozvan je „kraljem hemoterapije“ jer je od dijagnoze terminalnog raka mozga 2019. godine istrčao 15 maratona i tako prikupio 500 hiljada dolara.

Umesto da odustane, mračne vesti inspirisale su ga da živi što više i smislenije može, trčeći maratone i skupljajući novac za istraživanja.

Irac, koji sada živi u Londonu, ispričao je da je nekoliko sati nakon saznanja bolne dijagnoze počeo da istražuje ​​kako bi osoba mogla da unovči maraton. Bio je inspirisan saznanjem da je jedan trkač u jednom trenutku prikupio tri miliona dolara putem korporativnih sponzorstava — ali bio je siguran da može bolje i nada se da će oboriti svetski rekord u donacijama.

Vord ponosno nosi simbol pobunjenika iz „Ratova zvezda“ kao tetovažu – takođe je postao svojevrsni heroj društvenih mreža, skupivši 5,5 miliona pratilaca na TikToku i još 6,7 miliona na Instagramu.

– Lekari su izvorno rekli da imam očekivani životni vek od oko pet godina, što znači da imam još oko godinu dana – rekao je Vord za NYPost.

Kao čovek na misiji, Vord je do sada učestvovao u 15 maratona, iako ponekad završi hodajući.

Za vreme hemoterapije sam zapravo trčao, vozio bicikl do bolnice 10 km udaljene od moje kuće – rekao je.

Najgori padovi dosad bili su u trenucima kada je primao radioterapiju – koja je pretila da će ga dovesti do mrtve tačke.

– Nastavio sam sa svojim redovnim trčanjem, ali počeo sam da padam. Bio sam sve sporiji – kaže Vord.

Rekao je da je inspiraciju tražio u filmskoj legendi „Roki“ – držeći se ideje da samo nastavi, čak i ako bi bilo dana kada bi hodao umesto da trči.

Prvobitna predviđanja lekara trebala bi da znače da mu je preostala još godina života – ali nedavni pregledi mu daju nadu da će biti još vremena.

Kruna uspeha doći će u novembru, kada će Vord istrčati sedam trka za sedam dana na sedam kontinenata kako bi okupio više ljudi za svoju plemenitu svrhu.

(Kurir.rs/ NYPost/ 24sata.hr/ L. S.)

Bonus video:



03:18

POBEDIO RAK PROSTATE: Nakon MUKOTRPNOG lečenja dve godine ima VAŽAN SAVET za sve muškarce (KURIR TELEVIZIJA)


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE