Radio BalkanFox

Ivana žestoko raskrinkala fenomen aplikacije Temu

Danas, mnogi influenseri s oduševljenjem prikazuju pakete koje su primili iz Kine putem aplikacije Temu. Ipak, u prošlosti je bilo potpuno neprihvatljivo kupovati i nositi kineske proizvode.

Ovaj kontrast u percepciji osvetlila je influenserka Ivana Pitarević na svom TikTok nalogu „pitarevic_ivana“. Ona je podelila svoje mišljenje o Temuu, kineskom e-trgovinskom gigantu koji je osvojio srpsko tržište.

kineska radnja

Shutterstock

 

„Sećam se vremena kada bi dete koje je nosilo patike kupljene kod Kineza ili na buvljaku bilo izloženo ruganju i šikaniranju u školi. Takve patike, koje nisu kupljene u poznatim prodavnicama, bile su razlog za podsmeh. Deca su često skrivala te patike ili lagala da su kupljene u brendiranim radnjama. To je bio ogroman tabu, i mnogi su se ljutili na roditelje zbog toga,“ priča Ivana.

 

 

Danas, u eri konzumerizma, pojavila se aplikacija Temu koja je promenila stav prema kineskoj robi. „Sada vidimo da ‘kul’ devojke i momci masovno naručuju proizvode putem Temua. Zanima me kako smo stigli do toga da ono što je nekada bilo neprihvatljivo sada postane trendi i u trendu,“ kaže Ivana.

kineska radnja

Shutterstock

 

„Pre sam često čula komentare poput ‘Izgleda kao da je kupljeno kod Kineza’ za razne haljine. Kako smo došli do toga da to sada bude u trendu? Najviše me iritira što su osobe koje sada snimaju hauls nekada bile upravo oni koji su zlostavljali decu zbog takvih stvari,“ dodaje ona.

Ivana se pita: „Da li je sada sve u redu samo zato što je postalo popularno? Da li smo zaista napredovali i prihvatili da su ti proizvodi sada u trendu, iako sam sigurna da i danas neko dete nosi kineske patike i još uvek nije dobro prihvaćeno?“

 

Na kraju, Ivana je napisala u opisu snimka: „Pravite Temu haul, a pre ste se rugali deci koja kupuju stvari kod Kineza?“

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE