Radio BalkanFox

OTAC PREDRAG POPOVIĆ Svaki Srbin treba da ima ovu ikonu u domu


Saveti oca Predraga Popovića već dugo su popularni na društvenim mrežama, a ovoga puta je uputio važan apel svim pravoslavnim Srbima.

Sveštenik Predrag Popović savetuje pravoslavnim vernicima koji u svojim domovima drže ikone da obavezno imaju jednu koja je, prema njegovom mišljenju, ključna za očuvanje mentalnog i duhovnog balansa, bilo u teškim trenucima ili kada život ide dobro.

Prema rečima oca Predraga, ne sme postojati srpska kuća koja nema ikonu jasenovačkih mučenika. On naglašava da je važno odati počast onima koji su svoj život dali za veru i koji su prošli kroz strašne patnje.

„Ikona jasenovačkih žrtava treba da bude prisutna u svakom domu,“ kaže on. „Kada neko iz druge nacije uđe u vaš dom i pita: ‘Šta je ovo?’, vi možete odgovoriti: ‘To su Srbi i ljudi drugih nacija koji su stradali na najstrašniji način samo zato što su bili Srbi i pravoslavni.’ Svaka kuća treba da ima ovu ikonu. Kada osećate bes ili nezadovoljstvo, pogledajte ikonu i smirićete se. Kada imate mnogo toga, pogledajte ikonu i spustićete se; ona će vam pomoći da očuvate balans.“

Otac Predrag Popović je naglasio da ova ikona služi kao podsetnik na stradanje i žrtvu, a njen cilj je da pruži mir i stabilnost u životu.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE