Radio BalkanFox

Sahrana Bore Čorbe

UŽIVO SAHRANA BORE ČORBE: Kovčeg prekriven belom suzom a na njoj posebna poruka, članovi porodice stigli na groblje (FOTO/VIDEO)

Foto: Kurir, Damir Dervišagić

Bora Đorđević, legenda rokenrola, biće sahranjen danas na groblju u Čačku, kako je i bila njegova poslednja želja, iako je poslednjih godina živeo u Sloveniji sa suprugom Dubravkom Milaković.

Bora Čorba, Bora Đorđević
foto: Vladimir Šporčić

Crvena Zvezda na sahrani legende

Na Borinom kovčegu preko ogromne suze sa belim cvećem raširen je šal kluba koji je Đorđević obožavao.

Bora Čorba, Sahrana, Čačak, komemoracija, Bora Đorđević
foto: Kurir

Članovi porodice stigli su ispred kapele

Dubravka sa Borinom decom neutešno je stajala pored kovčega pokojnog supruga.



00:07

Supruga Dubravka sa obezbeđenjem stigla na groblje

Ispred kapele na gradskom groblju, dopremljen je sanduk sa Borinim telom, preko kojeg stoji ogromna bela suza. Taj venac je od porodice, supruge Dubravke, sina Borisa, i ćerke Tamare.

– Poslednji pozdrav voljenom Bori. Dubravka, Boris, Tamara, Petar, Bojana, Milica, Daša i Nada – piše na suzi.

Bora Čorba, Sahrana, Čačak, komemoracija, Bora Đorđević
foto: Kurir

Pored njega, stoji i venac koji je poslala gradska opština Čačka, venac u obliku dve ukrštene gitare, što je bila i jedna od Borinih poslednjih želja.

Bora Čorba, Sahrana, Čačak, komemoracija, Bora Đorđević
foto: Kurir

U 11 časova, održana je komemoracija u Kulturnom centru. Tokom jutarnjih sati u Čačku se pojavio specifičan venac, na kom se nalaze dve ukrštene gitare sa natpisom „Poslednji pozdrav našem Bori“ a ove reči i venac legendi je posvetio grad Čačak.



00:08

Kovčeg sa Borinim telom pred kapelom

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od „sramote“ koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Bora Čorba, Bora Đorđević
foto: Nemanja Pančić

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU. Grupu Riblja čorba 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album „Da tebe nije“ izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

Bonus video:


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE