Radio BalkanFox

Savršene prženice po mađarskom receptu! Sočnije su od klasičnih – Kada jednom probate samo ćete njih praviti!

Prženice su klasičan doručak uz koji smo mnogi odrasli. Mađarski recept je nešto malo komplikovaniji ali je zato duplo sočniji.

Prženice su klasik doručka uz koji su mnogi od nas odrasli, a njihove jednostavne, ali ukusne kombinacije čine ih nezaboravnim. I dok se ova omiljena jela mogu pripremati na različite načine, važno je upoznati se sa tradicionalnim receptom koji koriste Mađari za pripremu savršenih prženica.

Sastojci za 5 osoba:

20 kriški starog hleba

10 kriški topivog sira

300 g izrendanog topivog sira

300 ml mleka

100 g brašna

4 jaja

ulje za prženje

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

U dubljoj posudi sipajte mleko. U drugoj posudi umutite jaja. U trećoj stavite brašno, dok u četvrtoj pripremite rendani sir.

Kriške hleba kratko umočite u mleko, odmah ih izvadite i nežno iscedite između dlanova. Na svaku krišku stavite komad sira, a zatim je preklopite da formirate sendvič.

Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, pa ih umočite u umućena jaja. Zatim ih stavite u tanjir sa rendanim sirom, ravnomerno raspoređujući malo sira sa vrha.

U tiganju zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite sendviče s obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Gotove prženice izvadite na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće.

Važan savet:

Pripremajte prženice jednu po jednu. Svaku krišku hleba kratko umočite u mleko, preklopite, uvaljajte u jaje, zatim u brašno i pospite sirom pre nego što je stavite u vruće ulje. Nikako nemojte pripremati sve kriške odjednom jer će, čekajući, omekšati i upiti više ulja, što može uzrokovati da se raspadnu tokom prženja.

 



Domaća supa sa knedlama koja uspeva svima! Lagan recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak

Recepti

Ako odavno niste pravili domaću supu, sada je pravo vreme. Obavezno isprobajte recept za ovu sa knedlama.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE