Radio BalkanFox

Damir Kedžo nakon što je dobio dijagnozu: ‘Promijenio sam svoj život i sad imam više energije…’

Prošlog mjeseca Damir Kedžo predstavio je novi album, ‘Tajna mojih pobjeda’, koji je došao nakon što je doznao svoju dijagnozu. Glazbenik boluje od inzulinske rezistencije, a riječ je o poremećaju u kojem stanice mišića i jetre, kao i masne stanice, ne prepoznaju inzulin na odgovarajući način, zbog čega ne mogu iskorištavati glukozu iz krvi za proizvodnju tjelesne energije. Navedeni poremećaj može dovesti i do razvoja dijabetesa tipa 2, pa i do bolesti srca.

storyeditor/2024-09-11/456899000_18454457311056998_7366689614411828428_n.jpg

Foto: Instagram

Dijagnozu je shvatio kao upozorenje da smanji tempo i počne živjeti zdravije.

– Odlučio sam ranije ići spavati i više se baviti tjelesnom aktivnošću. No imam sreće što je dijagnoza otkrivena u fazi u kojoj se još može riješiti pravilnom prehranom, vježbom i promjenom životnih navika – govori nam Kedžo, koji marljivo radi na cjelodnevnim probama u Rijeci, gdje priprema novi mjuzikl, ‘Sunset Boulevard’. Mjuzikl će igrati 25. i 28. rujna u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, ali i tijekom cijelog prosinca.

No iako je uveo „restrikcije“ u svoj život, one su mu zapravo donijele mnogo dobroga na drugom planu.

– S promjenama u prehrani i zdravijim navikama osjećam da imam mnogo više energije na nastupima nego prije – dodaje.

Foto: Instagram

Nova dijagnoza utjecala je na njegovu prehranu, a najteže se odrekao slatkiša i kave.

– Obožavao sam šećer i kavu, ali uspio sam oduprijeti se i promijeniti prehranu. Umjesto šećera, počeo sam koristiti sladila i njih ne uzimam toliko puno. Čak sam našao i zamjenu za kavu s kojom sam oduševljen, pa preporučujem svima da probaju kavu od ječma. Iskreno, puno je ukusnija od obične kave. Svaka promjena izazovna je na početku, ali s vremenom stekneš naviku i shvatiš da možeš tako – objašnjava nam glazbenik.

I onima koji imaju slične dijagnoze, ali i onima koji žele početi brinuti o vlastitom zdravlju, Damir Kedžo savjetuje promjenu prehrambenih navika.

– Umjesto šećera, kruha, tjestenine i bijele riže unosite što više proteina, voća i povrća – dodaje Kedžo. No uz promjenu u prehrani važno je uvesti redovitu tjelovježbu.

Foto: Instagram

– Kad promijenite stvari na pravi način, tijelo će osjetiti promjenu, oporaviti se i krenuti u nove pobjede – govori nam glazbenik.

Na novom albumu nalazi se 15 pjesama na kojima je radio nekoliko godina, a među njima su ‘Sjeti se’, duet s Tijanom Bogićević ‘Hram’, ‘Vatra i led’, ali i pjesme s kojima se natjecao na Dori – ‘Angels and demons’ i ‘Voljena ženo’.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE