Radio BalkanFox

Pripremite zimnicu kao profesionalci: Evo koliko ide sirćeta, a koliko vode u teglu


Jesen se bliži i domaćice uveliko razmišljaju o pripremi zimnice. Ovaj period godine je idealan za domaću zimnicu od voća i povrća, bilo kiselog, kuvanog, pečenog ili pasiranog. Iako se sada sve tegle mogu kupiti u samoposlugama i pijacama, naše domaćice i dalje vole da prave svoje zimnice po tradicionalnim receptima, koji se prenose s generacije na generaciju.

Međutim, kada prvi put pravite zimnicu, verovatno se zapitate koliko vode treba da dodate, a koliko sirćeta. Ako odlučite da kiselite povrće za, na primer, mešanu salatu, potrebno vam je sirće, voda, so, biber, šećer i naravno povrće po izboru.

U mešanu salatu možete staviti karfiol, šargarepu, papriku i krastavce. Povrće dobro operite i isecite na komade, u šerpu dodajte sirće, so, biber, šećer i vodu. Odnos vode i sirćeta za zimovanje je 4:1 (za 4 litra vode se koristi 1 litar sirćeta), a ostali začini su po želji. Nakon sečenja željeno povrće stavite u tegle i prelijte vrućim prelivom. Kada se prohladi stavite u frižider i posle 24 sata je spreman za jelo.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE