Radio BalkanFox

Taylor Swift i Severina žele ženu na vrhu SAD-a: ‘Ona je ratnica koja se bori za obranu prava…’

Već i ptičice na grani znaju za koga će najveća pop zvijezda današnjice, Taylor Swift (34), glasati na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim američkim državama. Pjevačica ne krije simpatije prema Kamali Harris, predstavnici demokrata, čije će ime zaokružiti 5. studenog. Utjecajna glazbenica angažirat će i stotine tisuća svojih obožavatelja da izbjegnu glas za Donalda Trumpa, a javno ih je pozvala na izađu na izbore i tijekom dodjele nagrada VMA’s u srijedu navečer u New Yorku.

– Ako imate više od 18 godina, molimo vas da se registrirate za glasanje za nešto drugo što je vrlo važno – poručila je Swift dok je primala nagradu za spot godine za pjesmu „Fortnight“.

Zahvalila je vjernim obožavateljima što su je nagradili tom nagradom koju je ponijela kući treću godinu zaredom.

– Uvijek pokušavam smisliti način da vam zahvalim što ste učinili moj život ovakvim kakav jest – rekla je Taylor Swift, koja je režirala spot.

MTV Video Music Awards in New York

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Pjevačica je tako sekunde milijunske gledanosti još jednom iskoristila za promociju potencijalne ženske predsjednice SAD-a. Prije dodjele, u utorak navečer nakon debate kandidata, objavila je i poziv na Instagramu, a objava joj je prikupila više od 10 milijuna lajkova.

– Nedavno sam saznala da je na Trumpovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trumpa. To je doista potaklo moje strahove u vezi s umjetnom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija – napisala je pa objasnila zašto njezin glas ide Harris.

– Glasam za Harris jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne kaos. Oduševio me i Tim Walz, koji se desetljećima zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito tijelo – napisala je.

Harris-Trump presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania

Foto: Brian Snyder

Isto razmišlja i naša domaća zvijezda Severina (52) koja je na Instagramu dala do znanja da bi voljela da SAD-om upravlja upravo Harris. Podijelila je na storyju Kamalinu izjavu s debate s Trumpom koja je uslijedila nakon njegove rečenice da neke države i demokrati podržavaju pobačaje „nakon rođenja“.

– Nigdje u Americi žena ne nosi trudnoću i ne traži pobačaj – to se ne događa. To je uvredljivo za žene u Americi – piše.

Zagreb: Severina odlazi s Općinskog suda te se obratila medijima

Zagreb: Severina odlazi s Općinskog suda te se obratila medijima |

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Harris se zalaže za ponovno uspostavljanje zaštite žena i opisala je posljedice novih ograničenja pobačaja koje su države donijele.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE