Radio BalkanFox

Koji je najveći greh prema Bibliji

Izraz „oni će biti jedno telo“ (Postanje 2,24) označava duboku i neraskidivu povezanost između supružnika. Isus Hrist je naglasio važnost ove veze rečima: „što je Bog sastavio, čovek da ne rastavlja“ (Matej 19,6).

Brak nije samo društvena institucija, već božanski poredak koji odražava odnos Hrista prema Crkvi, kao što se opisuje u Efescima 5,21-33. Ovaj odnos temelji se na uzajamnoj ljubavi, poštovanju i predanosti.

Biblija naglašava vernost u braku kao osnovu srećne i stabilne veze. Nevera, nasilje, sebičnost, ljubomora i drugi grehovi mogu ozbiljno narušiti bračne odnose.

brak

Foto: Shutterstock

 

Prava ljubav, kao što je opisano u 1. Korinćanima 13,4-7, je strpljiva, saosećajna, nije sebična i ne traži zlo. Ona nastoji da oprosti i da gradi, ali ne zanemaruje greh ako partner ustrajava u njemu.

Bog mrzi razvod i kršenje bračnih zaveta (Malahija 2,16) jer su bračni odnosi svetinja kojoj Bog prisustvuje. U Starom zavetu se često upozorava na ozbiljne posledice neumerenosti, preljube i drugih grešnih dela.

Primer Mihale, žene kralja Davida, koja je prezirala svog muža zbog njegovog ponašanja, pokazuje kako prezir i osećaj superiornosti mogu biti kažnjeni – u njenom slučaju, postala je jalova (2. Samuilova 6,16-23).

Biblijski nauk o braku ističe važnost ljubavi, vernosti i poštovanja kao temelja trajne zajednice. Grehovi poput preljube i prezira donose teške posledice, ne samo za pojedince, već i za njihove potomke, kao što Stari zavet upozorava.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE