Radio BalkanFox

Princeza Ljubica Karađorđević o životu u kraljevskoj porodici i prošlosti



Zabava

Princeza Ljubica Karađorđević o životu u kraljevskoj porodici i prošlosti

Princ i princeza Milailo i Ljubica Karađorđević svaki slobodan trenutak sa naslednicama provode na Oplencu koji je okružen šumom smešten u srcu Srbije.

Ljubica Karađorđević

Foto: Blic TV / youtube

Ljubica Karađorđević

Brinu da se bogata istorija i velika vrednost ovog mesta ne zaborave i baš o tome ovog puta razgovarali smo sa princezom.

Blic preporučuje

Foto: Blic TV / youtube

Ljubica Karađorđević

– Dosta zaposlenih u zadužbini su čuvali Mihaila kad je bio mali. Prelepo je što naše devojčice sada imaju to bogatstvo da rastu uz priče o deki i o ocu. Deku nisu imale priliku da upoznaju, ali njegov duh ovde i te kako lebdi. Koga god da sretnem, i ljude van Topole, evo 24 godine nakon što je kraljević Tomislav preminuo svi toliko lepo pričaju o njemu. Znam da to Mihailu to zaista puno znači, ima osećaj da je otac tu uz njega – otkrila nam je princeza.

Ispričala nam je i zašto je „Put ljubavi“ kojim smo šetali dobio baš takav naziv:

Na jednom kraju puta je vila kralja Aleksandra u kojoj je on boravio i radio kada je bio na Oplencu, a na drugom kraju vila kraljice Marije u kojoj je ona boravila sa tri sina. Kralj je kada je bilo vremena za porodicu i boravak zajednički odlazio do kraljice upravo tim putem i zato je dobio to simbolično ime.

U septembru Oplenac posebno zaživi i tokom dva dana Dečje festivala graja mališana odjekuje stazama kojima su nekada hodali krajevi i kraljice. Baš tim stazama smo prošli sa princezom koja nam je govorila o festivalu koji je pd pokroviteljstvom supruga i nje, a koji će biti upriličen 22.septembra.

Foto: Blic TV / youtube

Ljubica Karađorđević

– Preko 80 aktivnosti je planrano ove godine. Sudeći po predviđanjima koje smo napravili očekujemo oko 25.000 ljudi, što je za Topolu poprilična brojka, ali nama je velika satisfakcija jer je merilo koliko su roditelji i deca prepoznali kvalitet aktivnosti koje se na festivalu nude i koliko imaju potrebu da izađu u prirodu i provedu kvalitetno vreme u prelepom zelenilu, da roditelji pokušaju deci da usade neke lepe vrednosti iz raznih uglova. Sve me to baš raduje – rekla nam je Ljubica i kroz smeh dodala:

– Sve što je potrebno je ćebe za piknik i puno energije. Skoro 10 hektara smo zaposeli aktivnostima, od kreativnog kutka, do sportskih aktivnosti, savetovališta za roditelje i zabavne nauke… Senzorna šuma je vrlo popularna za malu decu, jahanje, streličarstvo, streljaštvo. Širimo se iz godine u godinu.

Foto: Blic TV / youtube

Ljubica Karađorđević

Starija naslednica Karađorđevića, pinceza Natalija, nestrpljivo iščekuje festival na kojem će uživati sa drugarima. Princezu Ljubicu smo pitali da li malenoj Nataliji bude neobično kada je nazovu princezom?

– Pre možda par meseci je povezala da pošto je pradeka bio kralj možda ona i jeste princeza. Trudimo se da tu titulu shvati na suštinski način, da nije bitno da li nosi krunu ili ima lepu haljinu, nego sve te vrednosti koje treba da zastupa. Mala je i sve što pričamo mora da bude prilagođeno njenom uzrastu, ali radimo na tome iz dana u dan. Vidim da je i Mihailo tako zapravo odrastao i sada ja to malo bolje razumem gledajući njih dve.

Ostatak intervjua ogledajte u emisiji “Scena“ na Blic televiziji, a nove vesti o poznatima gledajte večeras od 23.30h.

VIDEO: Scena: Tijana Dapčević


Blic

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE