Radio BalkanFox

Sudbiina i smrt Marije iz Žikine dInastije

Legendarna Rialda Kadrić Šebek, koja se proslavila ulogom Marije u kultnom serijalu „Žikina dinastija“, iznenada nas je napustila 25. januara 2021. godine.

Rialda je preminula u 57. godini u Atini, a kako su tada preneli mediji, umrla je na ulici od srčanog udara. Kako su tada pisale „Novosti“, ona je doživela istu sudbinu kao i njena majka 1991. godine. Istog dana izbio je rat.

„Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Rat u Jugoslaviji se širio i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život“, ispričala je svojevremeno Rialda u emisiji „Balkanskom ulicom“.

O njenom privatnom životu se malo zna. Godinama nije davala intervjue za domaće medije, a u London je otišla kako bi usavršila jezik. Međutim, nije očekivala da će joj on postati mesto za život.

Rialda Kadrić kao Marija
Rialda Kadrić kao Marijafoto: printscreen

Pisala kolumne, vodila radio emisije, radila za „Glas Amerike“, a kasnije je počela i honorarno da radi za BBC. Rialda Kadrić Šebek se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala je studije Svetske književnosti u Beogradu.

Kako bi usavršila znanje engleskog jezika, 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju, te postala licencirani psihoterapeut.

„Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju“, navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Bonus video:


08:04

VIŠE OD 50 STRANICA O DETALJIMA NAPADA NA SRBE NA KiM! Silvija Slamning otkriva: Postoji eksponencionalni rast od 2021. godine, ovo je puzajuća oluja

(Espreso / Mondo/ Prenela:M.S.)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE